Julkkikset

The Voice of Finland -valmentaja Sipe Santapukki on parisuhteessa tukipilari: ”Minun kanssani Minnan ei tarvitse pelätä tai kokea minkäänlaista turvattomuutta”

Sipe Santapukki tiesi heti Minna Kaupin kohdatessaan, että tästä voisi tulla jotain suurta ja kaunista. – Uskon olevani varmaan ihan hyvä puoliso, koska Minna on jo näin pitkään viihtynyt kanssani.
Teksti: Anneli Juutilainen Kuvat: Lauri Rotko

Lähes kaikki on pysähdyksissä. Muusikko Sipe Santapukki tekee osittain etätöitä, onhan hän Apulanta Oy:n toimitusjohtaja. Mutta sen sijaan Apulanta-yhtyeen keikkailu on nyt määrittämättömän ajan tauolla.

–Onneksi meidän ei ole tarvinnut toistaiseksi lomauttaa ketään. Se on viimeinen asia, jonka haluaisin tehdä, sillä tahdon pitää kiinni työntekijöistäni, Sipe sanoo.

Yritys työllistää suoraan sesongista riippuen viidestä viiteentoista ihmistä. Alihankintaketju antaa leivän sadoille ihmisille.

– Kaikki me yrittäjät olemme samassa veneessä, ja varmasti kaikkia ahdistaa. Mutta nyt tärkeintä on pitää huolta kansakunnan terveydestä.

Sipe Santapukki ja hänen avopuolisonsa, suunnistuksen moninkertainen maailmanmestari Minna Kauppi ovat luovuttaneet Heinolassa sijaitsevan vapaa-ajan kotinsa Sipen isän käyttöön, sillä hän kuuluu ikänsä vuoksi riskiryhmään.

Sipe, Minna ja heidän 3-vuotias Ukko-poikansa ovat puolestaan pysytelleet paljon kotonaan Lahdessa.

Sipe Santapukki: ”Uskon olevani varmaan ihan hyvä puoliso, koska Minna on jo näin pitkään viihtynyt kanssani”

”Kohtasin elämäni naisen lähes kahdeksan vuotta sitten Apulannan keikalla. Minnalla ei ollut tapana käydä juurikaan keikoilla, mutta silloin hän tuli sattumalta katsomaan meitä ystäviensä kanssa. Hyvä niin.

Tiesin heti Minnan kohdatessani, että tästä voisi tulla jotain suurta ja kaunista – jos tässä ylipäänsä jotain on. Intuitioni sanoi, että nyt ei ole hetki himmailulle tai pähkäilylle, jos hän vain huolii minut. Niin onnellisesti siinä sitten kävikin, ja yhteinen elämämme alkoi siitä illasta.

Meitä yhdistää eniten samanlainen elämänasenne: emme ole kumpikaan turhamaisia ja pyrimme kohtaamaan ihmiset ihmisinä. Katsomme aina titteleiden ja muiden turhien härpäkkeiden läpi. En minäkään nähnyt Minnaa maailmanmestarina ja huippu-urheilijana. Hänelle puolestaan oli ihan toissijaista, että minä olen rokkari suositussa bändissä.

Meistä kumpikaan ei keskity ulkoisiin asioihin. En ole kahdeksan vuoteen nähnyt hänen ostavan muita meikkejä kuin kerran yhden huulipunan. Se on aika maltillista.

Minna on tarmokas ja väsymättömän oloinen ihminen ja inspiroi sillä piirteellään myös ympärillään olevia. N­äen siinä yhtymäkohdan omaan luonteeseeni. Olemme molemmat tekeviä ja toimeliaita tyyppejä.

Uskon olevani varmaan ihan hyvä puoliso, koska Minna on jo näin pitkään viihtynyt kanssani. Hän vaikuttaa onnelliselta, ja ehkä se liittyy jollain tavalla minuunkin.

Olen tuonut hänen elämäänsä rauhallisuutta. Minun kanssani Minnan ei ainakaan tarvitse pelätä tai kokea minkäänlaista turvattomuutta. Olen tukipilarihommissa tosi hyvä. Sitoutumisen tulee olla niin selvää, ettei siitä tarvitse ikinä erikseen keskustella.

Vanhemmuus on hitsannut meitä yhteen entisestään kuluneiden kolmen vuoden aikana. Meillä on oma porukka, ikioma perhe. En sulje pois ajatusta perheen kasvattamisesta, mutta ikinä ei tiedä, miten luoja on asiasta päättänyt. Aina se ei ole omissa käsissä.”

Luit juuri lyhennelmän Annan Tässä iässä -jutusta, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Jutussa Sipe Santapukki kertoo muun muassa siitä, miten sisaren sydänvika vaikutti lapsuudenperheeseen. Ja siitä, minkälainen isä hän haluaa itse olla. Lue koko juttu Annasta 14/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

SIMO ”SIPE” SANTAPUKKI, 42

Työ: Apulanta-yhtyeen rumpali ja Apulanta Oy:n toimitusjohtaja.

Asuu: Lahdessa puolisonsa Minna Kaupin ja pariskunnan Ukko-pojan, 3, kanssa.

Harrastukset: Juokseminen, hiihtäminen, vanhojen rakennusten remontoiminen.

Ajankohtaista: Tähtivalmentaja The Voice of Finland -ohjelmassa Nelosella. ”Tärkeää on myös osallistuminen omalla panoksella koronaviruksen kukistamiseen.”

X