Julkkikset

Vauvavuotta viettävä Putous-näyttelijä Ernest Lawson: ”Rakastan lastamme joka päivä vain enemmän”

Kolmatta Putous-kauttaan aloitteleva näyttelijä Ernest Lawson nauttii vauva-arjesta. – Olen kiitollinen siitä, että minulla on upea vaimo kotona, joka pitää perhettämme kasassa, Ernest kehuu rakastaan.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

– Minulla ei ole yhtään sellainen olo, että olisin konkari. Edelleenkin jännitän ohjelmaa ja opin varmasti paljon kaikkea uutta, Ernest Lawson paljastaa.

Kolmatta Putous-kauttaan aloitteleva näyttelijä Ernest Lawson nauttii vauva-arjesta. – Olen kiitollinen siitä, että minulla on upea vaimo kotona, joka pitää perhettämme kasassa, Ernest kehuu rakastaan.

Kolmatta kertaa peräkkäin Putous-viihdeohjelmassa mukana oleva näyttelijä Ernest Lawson saa pelata syksyllä tarkkaa aikataulupeliä ehtiäkseen joka paikkaan.

Putouksen harjoitusten ja suorien lähetysten lisäksi Ernest valmistelee paria muutakin tv-sarjaa, juontaa tilaisuuksia ja keikkailee aktiivisesti viime kauden sketsihahmonaan Ansa Kynttilänä. Kotona näyttelijää odottaa lisäksi alle vuoden ikäinen esikoislapsi.

Ernest jakaa kiitosta vaimolleen, jota ilman kaiken yhteensovittaminen ei onnistuisi.

– Olen kiitollinen siitä, että minulla on upea vaimo kotona, joka pitää perhettämme kasassa. Minun ei tarvitse ollenkaan miettiä, voinko lähteä treeneihin tai kuvauksiin, tai potea siitä huonoa omaatuntoa. Siksi yritän myös muistaa kiittää joka päivä vaimoani siitä, miten ison ja tärkeän työn hän kotona tekee, Ernest kertoo Putouksen pressitilaisuudessa Helsingin Tennispalatsissa.

Seitsemän vuotta vaimonsa kanssa yhdessä ollut Ernest on jakanut seuraajilleen vain harvoin kuvia puolisostaan, mutta keväällä hän julkaisi pariskunnan vuosipäivän kunniaksi rakkaudentäyteisen kuvan kauniin saatesanoin varustettuna.

– Haluaisin laittaa koko ajan vain yhteiskuvia meistä, mutta silloin sosiaalisen median virtani näyttäisi aika erilaiselta, eikä muita tykkääjiä olisi varmastikaan kovin paljon. Some-kuvien sijaan kehun häntä kasvotusten, Ernest nauraa.

Oppitunti rakkaudesta

Vaikka lapsen syntymä on muuttanut parisuhteen dynamiikkaa, elämänmuutos on sujunut Ernestin mukaan kivuttomasti. Hän ei myöskään haikaile tällä hetkellä kahdenkeskisen ajan perään.

– Nautimme eniten niistä hetkistä, kun olemme kolmistaan koko perhe koolla. Siksi en ole edes osannut kaivata parisuhdeaikaa. Varmasti sitten, kun lapsi on teini-ikäinen, yhteistä aikaa puolison kanssakin ikävöi taas eri lailla, Ernest tuumii.

29-vuotiaana esikoisensa saanut Ernest on iloinnut täydestä sydämestään isyydestä, ja se on myös opettanut hänelle paljon.

– Pienokaisen kanssa on ollut aivan ihanaa. Kuten kaikki sanovat, elämästä ja rakkaudesta oppii ihan uusia asioita lapsen myötä. Rakastan lastamme joka päivä vain enemmän ja mietin, miten hän voi olla niin täydellinen, Ernest fiilistelee.

Lapsi kuin isänsä

Hektisestä arjesta huolimatta työn ja perheen yhteensovittaminen on sujunut Ernestin mukaan hyvin, eikä hän ota liikaa paineita töistään.

– En ole stressaaja, ja minulla on hyvä taito pitää kalenteri kasassa. Saan aika hyvin työt tehtyä töissä ja vapaa-ajalla osaan keskittyä siihen, että lähdemme vaikka vauvauintiin tai koko perhe kävelylle. Vielä ei ole tullut sellaista oloa, että ehtisin käydä kotona vain kääntymässä. Kaikenlaista ehtii kyllä, kun vain haluaa.

Tilannetta helpottaa myös se, että Ernestin ei ole tarvinnut enää viime aikoina kärsiä huonosti nukutuista öistä tai lyhyistä unista.

– Hän on tullut selvästi isäänsä ja osaa nukkua missä ja milloin vain. Se on ihanaa! Viime Putous-kaudella tilanne oli ihan toinen, kun meillä oli vastasyntynyt kotona. Nyt ei väsytä ollenkaan, mikä on tosi iso asia.

Ei mikään rokkitähti

Putous-näyttelijöiden joukossa kolmatta kertaa mukana oleva Ernest on jo vanha tekijä. Ohjelman kahdeksasta näyttelijästä neljä on uusia kasvoja.

– Minulla ei ole yhtään sellainen olo, että olisin konkari. Edelleenkin jännitän ohjelmaa ja opin varmasti paljon kaikkea uutta. Erona ensimmäiseen kauteen on ehkä se, että silloin minua todella pelotti, miten selviän suorista lähetyksistä, lehdistötilaisuuksista ja kuvauksista. Nyt ilmassa on pelkkää jännitystä, Ernest kertoo.

Vaikka Putous on kerännyt viikoittain miljoonayleisön, suosio ei näy näyttelijän omien sanojen mukaan juurikaan hänen arjessaan, eikä kintereillä kulje koko ajan innokkaita nimmarinmetsästäjiä.

– Lähikaupasta saa ostaa maitoa ilman että kukaan tulisi nykimään hihasta. Aloin juuri lukea Antti Tuiskun elämäkertaa, ja mietin, että voi Antti-raukka, kun missään ei saa olla rauhassa. Lähimmäksi rokkitähden elämää olen päässyt Ansa Kynttilänä. Eräällä keikalla tuhatpäinen yleisö mylvi Ansan nimeä, Ernest nauraa.

X