Meghan Markle ja Prinssi Harry
Meghan Markle ja prinssi Harry tapasivat vuonna vuonna 2016. Pari avioitui kesällä 2018 ja odottaa parhaillaan esikoistaan.
Kuninkaalliset

Herttuatar Meghanin laskettu aika lähestyy – nämä yksityiskohdat tulevassa synnytyksessä kiinnostavat

Brittihovissa eletään jännittäviä aikoja. Hovi saa uuden jäsenen, kun prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen syntyy.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoislapsen syntymän hetki lähestyy. Laskettua aikaa ei ole kerrottu, mutta synnytyksen arvellaan olevan huhtikuussa.

Hovin perinteen mukaisesti lapsen sukupuolta ei ole paljastettu. Osa lähteistä, Vanity Fair mukaan lukien, kirjoittaa, että Meghan olisi kuitenkin kertonut ystävilleen odottavansa poikaa.

Harry on aikaisemmin viitannut pariskunnan lapseen suloisella pikku kumpu -hellittelynimellä.

Meghanin tuleva synnytys herättää kaikkialla maailmassa paljon kiinnostusta, ja siksi kokosimme yhteen yksityiskohdat, jotka siinä erityisesti kiinnostavat. Niiden perusteella herttuattaren suunnitelmat näyttäisivät poikkeavan ainakin osittain hovin perinteistä.

1. Meghan ei todennäköisesti synnytä samassa sairaalassa kuin muut brittihovin naiset

Ei tiedetä varmasti, missä sairaalassa herttuatar aikoo lapsensa synnyttää. Aikaisemmin brittihovi on suosinut St Mary’s -sairalaan synnytysosastoa, niin kutsutta Lindo-siipeä, jossa Vanity Fairin mukaan yksi yö maksaa lähemmäksi 7500 puntaa. Esimerkiksi prinsessa Diana ja herttuatar Catherine ovat synnyttäneet lapsensa siellä.

Perinteistä huolimatta Meghan ei todennäköisesti synnytä Lontoossa.

Vanity Fair kertoo, että Meghan on joidenkin huhujen mukaan suunnittelut kotisynnytystä, kun taas Elle kirjoittaa herttuattaren suuntaavan Surreyssa sijaitsevaan Frimley Parkin sairaalaan, jossa muun muassa Wessexin kreivitär Sophie on synnyttänyt kaksi lastaan. Sophie on naimisissa prinssi Edwardin kanssa. Edward on Harryn isän eli prinssi Charlesin nuorin veli.

2. Meghan hoitaa odotusajan stressiä akupunktiolla

Vanity Fairin mukaan Meghan on raskausaikanaan lievittänyt stressiä akupunktiolla, jonka uskotaan hoitavan ihmiskehossa esiintyviä kiputiloja.

Vanity Fair kertoo, että herttuatar aikoo käyttää akupunktiota odotusajan loppuhetkille saakka. Julkkisasiakkaistaan tunnettu akupunktioasiantuntija Ross Barr on hoitanut sekä Meghania että Harrya.

3. Meghan haluaa synnytyksestään mahdollisimman luonnollisen

Meghanin äiti Doria Ragland on Vanity Fairin mukaan rohkaissut tytärtään mahdollisimman luonnonmukaiseen synnytykseen.

Meghan on muun muassa harjoitellut raskausaikanaan hypnosynnytystä, jossa kipua pyritään lieventämään mahdollisimman luonnollisesti muun muassa syvähengityksen avulla.

Refinery29:n haastattelema hypnoterapeutti Marie Mongan kertoo hypnosynnytyksen olevan hyvin yleinen äideillä, jotka eivät halua käyttää synnytyksessä lääkkeitä. Menetelmään kuuluu muun muassa rentoutumisharjoituksia ja itsehypnoosia. Näiden avulla äiti oppii suhtautumaan synnytyksessä koettuun kipuun positiivisesti.

Sussexin herttuaparin tunteva lähde on kertonut Vanity Fairille, että Meghan on kasvanut lapsena perheessä, jossa on harrastettu paljon joogaa ja mindfulnessia. Täten erilaiset rentoutumisharjoitukset luultavasti kuuluvat myös herttuattaren omiin suunnitelmiin.

4. Meghan on palkannut huhujen mukaan doulan, jolla on kytkös prinsessa Dianaan

The Sun uutisoi Meghanin palkanneen kätilön lisäksi itselleen doulan eli kokeneen synnytystukihenkilön. Doulan tehtäviin kuuluu tukea ja auttaa äitiä sekä odotusaikana että lapsen syntymän jälkeen.

Meghanin doulan huhutaan olevan kolmen lapsen äiti Lauren Mishcon, jolla on yllättävä side prinsessa Dianaan. Laurenin aviomiehen Oliver Mishconin isoisä työskenteli yritysjohtajana lakifirmalle, joka hoiti Dianan ja prinssin Charlesin avioeron vuonna 1996.

Meghan on tiettävästi brittihovista ensimmäinen, joka on palkannut doulan synnytykseensä. Doula-huhua ei ole vahvistettu virallisesti, ja osa lähteistä on jopa tyrmännyt väitteen. The Sunin mukaan Lauren kommentoi asiaa Doula UK:n verkkosivuilla seuraavasti: ”Olen kiireinen keväällä. En voi kertoa!”

Ovatko kaikki yksityiskohtaiset arviot Meghanin synnytyksestä totta vai eivät? Sen näyttää aika.

X