Ihmiset ja suhteet 19.10.2007

Miksi naisten alusvaatteissa on rusetteja?

Teksti: Rakel Liekki

rakelMieltäni vaivaa suuri ja yhteiskunnallisesti todella merkittävä asia. Nimittäin naisten alusvaatteissa edessä sijaitseva pieni satiinirusetti. Joihinkin alusvaatteisiinhan rusetti voi sopia. En kuitenkaan ymmärrä miksi sitä täytyy ommella lähes kaikkiin alushousuihin ja rintaliiveihin.

Ei siinä rusetissa ole mitään hienoa tai erityistä. Sehän kummittelee lähes jokaisissa kalsareissa. Miksi ihmeessä alusvaatteissa siis on rusetti? Onko se rusetti jonkun mielestä ihan oikeasti alusvaatetta kaunistava tekijä? Kuka muka tarvitsee sitä?

En usko että naisten alusvaatteita tarvitsee merkata rusetein, jotta kuluttaja ymmärtäisi kummalle sukupuolelle hepeneet on suunnattu. Alusvaatteiden rusetilla ei ole minkäänlaista järkevää funktiota ja se ommellaan kiinni myös alusvaatteisiin joiden tyyliin se ei sovi ollenkaan. Rusetti on siis mielestäni täysin turha. Minulle se luo mielikuvan lahjapaketista, jonka päällä on ruusuke. Onkohan rusetin tarkoitus viestittää, että alapää on nyt koristeltu lahjaksi jollekulle oikein rusetin kera? Vai yrittääkö rusetti kenties viestiä alusvaatteiden naisellisuudesta?

Vai voiko rusetti kenties olla vain epätoivoinen yritys kaunistaa muuten rumia rintaliivejä ja alushousuja? Tuskin kukaan ajattelee, että ruma halpapöksy kaunistuisi kun siihen kiinnitetään satiinirusetti. Joskus rusetin päälle on jopa kiinnitetty muutama ”helmi” ilmeisesti epätoivoisena yrityksenä luoda arkeen luksusta. Päällystetyt muovipallukat ovatkin kyllä ehdottomasti hienouden huipentuma. Kiitos niistä.

Kuva: Nina Merikallio

Kommentit (52)

Rakel, ihan ensiksi haluan sanoa, että sun kirjoituksia on todella mukavaa lukea. Esität asiat fiksusti ja hauskalla asenteella, loistavaa!

Ja mitä tulee näihin rusetteihin, en voisi olla enempää samaa mieltä, mutta eipä tuo ajatus ole aiemmin käynyt mielessä. Todella monissa alusvaatteissa tosiaan on rusetti. Luodaanko sillä prinsessan vai pikkutytön imagea ja jos niin miksi?! Jotenkin tulee mieleen waaanhat alusvaatteet, erityisesti sukkanauhat ja korsetit, joissa rusetti toimi oleellisena elementtinä. Ilman nauhaa ja rusettia sukka olisi valahtanut alas, eikä uuma olisi kaventunut. Olisiko rusetti vain jäänne, joka yhä ”koristaa” yhtä ja toistakin alusasua.
00

Hyvä havainto ja mielenkiintoinen taustapohdinta! Noita rusetteja olen joskus itsekin ihmetellyt…
00

Heh, totta on: niitä löytyy melkein kaikista pöksyistä ja rintsikoista. Jo pikkutyttöjen pikkareista ja ”topeista.”
00

Raakkelilla tietenkin oma näkemyksensä naisen lahjallisista paketeista, mutta rusettihan luo mielikuvan käyttäjänsä siveellisestä viattomuudesta. Kyse on siis käyttäjänsä puhtaasta omastatunnosta taikka siitä, että käyttäjä pitää miestä niin tyhmänä, että mies tarvitsisi jonkin konkreettisen merkin naisen tarkoitusperistä esim. sukkahousut verkoilla taikka saumoilla taikka ilman.
00

Kyllähän ruseteilla on ihan käytännön funktio; kun pimeessä kiskoo pikkareita tai rintsikoita päälle, rusetista pystyy päättelemään kumpi puoli vaatekappaleesta tulee päällepäin. Ei siis tartte reissulta kotia palata pöksyt nurinpäin…
00

Olenpa itsekin tätä joskus ihmetellyt, mutta ne on kyllä ihan söpöjä. 🙂 ja niistä alusvaatteista, joissa rusetit mielestäni näyttävät tyhmiltä, leikkaan ne surutta pois.
00

Kyllä sitä ihmisellä riittää ihmettelemisen aihetta. Tietysti jos päivät pitkät alusvaatteitaan tuijottelee niin saattaahan siinä ärsyyntyä. Olipa hyvä että tällainen artikkeli kirjoitettiin.
00

Siis Rakelin jutut senkun huononee, jos ei oo mitään asiaa niin eikö vois olla vaan hiljaa?
00

Nepparin pitäisi kyllä jo tietää kumminpäin rintaliivit tulee asettaa päälle, jos kerran ”reissuilla” käy!!!
00

Niin, olisiko pikku rusetti joku jäänne siltä ajalta, kun vaimoilla oli ”lukko” sillä aikaa, kun oma mies oli kotoa pois…siis siveysvyö, siveyslukko. Onhan se rusetti ihan söpö. Miltähän se näyttäisi ukkojen kalsareissa? Ja Neppari 24; etkö tosiaan tunne pimeässä, kuinka päin tissiliivit kuuluu päälle? hih,hih
00

Kun tosimies riisuu naisensa pikkari hampailla, saa rusetista mukavasti otteen eikä ole pelkoa että jää vahingossa naisen herkkä hipiä hampaiden väliin =:-D
00

Samaa oon aatellut asiasta ja toinen juttu on materiaali ja pesuohjelappu joka törröttää pöksissä ja rintsikoissa. Useat ei ees viiti leikata niitä pois.
00

Nyt mun käy sääliksi sitä rusettia… Pieni rusetti. Kuka sitä kaipaa. Mä voisin perustaa hylättyjen alusvaaterusettien turvakodin, jossa niille tarjoiltaisiin kaakaota ja voileipiä. Ne saisivat pelata Monopolia ja Afrikantähteä ja mennä illalla lämpimän peiton alle nukkumaan.
00

Nimenomaan. Juuri pällistelin samaa asiaa. JOissakin rintsikoissa on jopa sen kokoinen rusetti, ettei paita taatusti istu päälle. Kaikenlaiset krumeluurit tissien välissä ärsyttävät myös bikineissä. Ainakaan tällainen luisempi rintakehä ei tykkää puuhelmistä yms. koristeista kun ottaa aurinkoa vatsallaan.
00

”Kyllä sitä ihmisellä riittää ihmettelemisen aihetta. Tietysti jos päivät pitkät alusvaatteitaan tuijottelee niin saattaahan siinä ärsyyntyä. Olipa hyvä että tällainen artikkeli kirjoitettiin.”

jep, oikein pisti naurattamaan.
00

musta tuntuu. pitäiskö R.L saada useammin sitä???
00

Kiitos kommenteista kaikille. 🙂

voi voi mitä aiheita. menkää töihin!!ja maamerkki:
Bloggaaminen on osa työtäni. Kirjoitan siis ihan työkseni juttuja nettiin ja lehtiin. Blogini teema on seksi, joten kirjoitukseni liittyvät siksi aina ainakin löyhästi seksiin.
00

Niinpä,hyvä kysymys. Jos ei rusettia niin sitten ruusu löytyy aika usein rintsikoista.
Joskus ollut rintsikoissa kaikenlaisia roikkuvia esineitä mutta osa on ihan kivoja. Perus rusetti tai ruusu on tylsä,jotain nättejä kiviä roikkumaan rintsikoista:).Tavallaan kuin korua kantaisi myös mukana 😀
00

Kyllä nykyäänkin tarvis vaimot siveysvyön, kun isäntä on muualla.
00

Rusetti avataan ja näin saa vaikkapa ”kengän” saa jalasta. Rustetissa on semiotiikkaa, oi Rakeel pien. Mutta mitä voi odottaa tekstuaalisesti (huom. ei seksuaalisesti) naiselta jonka kakkonen on avattu ilman rusetteja? Mutta en ihmettele sitä edes pienenä aiheena tässä maailmassa. En lainkaan 🙂
00

Jospa ne rusetit onkin tarkoitettu matkamuistoiksi / valloitusten laskentaan miehille.
Klips klips 🙂
00

Itseäni on jo vuosikaudet ärsyttäneet ne kaikki mauttomat rusetit. Pilaavat tyylin kuin tyylin! Paitsi tietysti rusettityylin. Ärsyttävät jopa niin paljon, että rusettiset alusvaatteet jäävät taatusti hyllyyn inhon värähdysten kera. Johtuuko rusetti pinttyneestä idioottitavasta, suunnittelijoiden yhteisestä huvista tai mielikuvituksettomuudesta vai käykö joku lätkimässä niitä salaa valmiisiin vaatteisiin ihan piruuttaan?
00

nro 12 kommentti hylättyjen rusettien turvakodista sai mun sydämeni vapisemaan! Eläköön suloiset reppanat pikkurusetit!!!!
00

Miehenä tykkään kovasti näplätä sitä rusettia naisen maatessa hiljaa kehräten ja kos…. ooh aah uhhuh…
00

Niihän tuo on, että voinhan joskus tarvittaessa antaa oman mirrirusettini käyttöön, jos sukat meinaa mennä makkaralle. Mitenkäs muuten kravaatilla solmittu verkkosukka?
00

vain tosi pöljä miettii moista rusettia. missä lie ollut tämä pösilö järkeä jaettaessa.
00

MIten rusetti voi pilata jonkun tyylin? Vai onko tyyli täysin pilalla jos pikkareissa on rusetti jota ei kukaan edes näe (olettaen ettet ole mikään pissis ja haluaa esitellä alkareitaan kaikille). Ja jos pilaa niin mikset voi katkaista sitä yhtä lankaa jonka varassa se on kiinni?

😀 mutta joo olen kai ihmeellinen kun en omista yksiäkään alkkareita tai rintsikoita joissa olisi edes ollut rusettia. Missä te oikein törmäätte niihin? 😀
00

Olen itse miettinyt samaa asiaa mutta pistin sen brandin ja perinteen piikkiin.

Asian vieresta sen verran, etta on kummallista meininkia etta ei voida asiallisesti kommentoida vaan pitaa aina menna loukkauksiin. Jos asia ei kiinnosta, voi olla lukematta tai kommentoida kohteliaasti. Samaa mielta ei tarvi kenenkaan olla mutta hieman tapoja saisi olla…
00

Ahaa….siis rakel tosiaankin kirjoittaa itse, tilattuna näitä omituisuuksiaan !
Onko tämä työntekoa ? Miksi ei Iso Henry voisi myös tulla mukaan ja
näin saisimme miehisen näkökulman asioihin !
00

Samaa mieltä Tavat kunniaan:n kanssa. En oikein ymmärrä miksi täällä syydetään loukkauksia ja/tai päivitellään aiheita. Jos nti Liekiltä on tilattu tänne seksi- tms aiheinen blogi, niin turha häntä on solvata juttujen julkaisemisesta ja aiheista.
00

Jaa, kyllä vaan minun mielestäni rusetit alusvaatteissa yleensä kaunistavat niitä. Että siis tässä vastatus kysymykseesi, sitävätkö jotkut niitä oikeasti kauniina. Kyllä, minä ainakin.
00

Parempi juttu ruseteista kuin liukuvoiteista.

Kunnon lesbomeininkiä mukaan- ei krumeluureja eikä naisellista, vaan rekkistyyli, miesmäistä tylsyyttä kehiin.
00

Antaa olla vaan – mielestäni alusvaatteissa pitääkin olla jotain pientä ja sievää vaikka ne olisivatkin niin sanottuja ”halpisvaatteita”. Kukkapöksyt on muuten kanssa aivan ihania!!
00

noin ruma muija ku rakel ja osaa sentään kirjoittaa ruseteista…jee järjenriemuvoitto. naurua!
00

Pidän itte sloggipöksyjä (beessejä) ja sporttirintsikoita, joten tuota ongelmaa ei niissä ole. Krumeluurit eivät kuulu minulle. Piukoista paidoista on parempi, ettei näy epämääräisiä kuhmuja (rusetteja) läpi.
00

Miks suomalainen nainen haluaa olla ruma ja pukeutua ikävästi? Oikea työläisämmä ei koristeuita kaipaa, saappaat jalkaan ja lypsylle. Tupakkaa poskeen. Riuska maalaisakka. Ruma perunanenä ja iso Haloskan suu. Kelpaa hymyillä.
00

Mitä ikävää on käytännöllisyydessä ja yksinkertaisuudessa? Nehän ovat alusvaatteita eli alla olevia vaatteita. Ei niitä kenenkään tarvitse nähdä tai ainakaan katsella. Parisuhteessa pikkarit ja rintsikat lentävät yhtä kätevästi päältä olivat ne sitten tylsät tai vaikka kuinka hienot. Harvat varmaan rakastelevat alusvaatteet päällä. Minusta on ainakin tärkeämpää, että alusvaatteet ovat puhtaat ja mitä niiden alla on, kuin mikään muu. Ei ne ukkojen kalsaritkaan aina niin hurjan hienoja ole ja innostavia, mutta en koskaan ole niistä ottanut itselleni paiseita.
00

”Kyllä nykyäänkin tarvis vaimot siveysvyön, kun isäntä on muualla.”

Ja miespuolisille pukeille siveysvyö. xD
00

Häh? En jaksanut lukea kaikkia kommenteja, mutta tähän asti olen pitänyt rusetteja vain -ja ainoastaan- hinta/kokolappujen kiinnityssysteemin osina. Olen aina napsinut kaikki irti. Olenko pilannut kaikki alusvaatteeni tällä julkealla toiminnalla? Onko joku satunnainen miesystäväni jäänyt ilman ”sulkaa hatussa”, koska ei ole voinut niitä minulta pihistää? Voisiko joku perustaa ”hyljättyjen ja heitteillejätettyjen alusvaaterusettien kriisiryhmän tai turvakodin”? Antaako kukaan minulle anteeksi tätä ajattelemattomuutta? Onko kukaan syyllistynyt koskaan tälläiseen perisyntiin? Uskaltaako kukaan koskaan tunnustaa?

Voih, tätä omantunnon tuskaa.:(
00

Ruseteista pitävät romanttiset tytöt, jotka viestivät niillä, että haluavat tulla hienovaraisesti vietellyiksi. Oli ennen aika, jolloin ei nappeja ja hakasia ollut. Vetoketjuista puhumattakaan. Silloin naisen asu pysyi koossa lukuisilla nauhoilla ja nyöreillä. Siinä olikin pojalla tekemistä halailun ja suukottelun kestäessä availla solmuja ja rusetteja niin, ettei neito heti säikähtänyt. Ja tottahan kärsivällisyys lopulta palkittiin päin vastoin kuin sellaisen öykkärin teko, joka vain repi vaatteet halunsa kohteelta toteuttaen vääristynyttä miehisyyskuvaansa – raiskaamalla.
00

Aihe on höttösen kuulonen joo, mutta elämä on täynnä näitä pikkusia merkityksettömän olosia yksityiskohtia ja on ihan piristävää ottaa sillon tällön semmonen puheeksi. Ei bloggaajilta voi odottaa kaikkien tekstien olevan tasaista laatua ja kiinnostusarvolta samoja. Katsokaas, kuinka näinkin pienestä aiheesta sikiää pitkästi keskustelua!
00

tulihan tältä naiselta jo yks kunnon teksti, johan se olikin korkea aika jauhaa taas p*****:D No, täytyyhän se myöntää, että olishan se vaikeaa kenen tahansa kirjoitella tänne järkeviä juttuja joka toinen vko;);)
00

Kiitos kaikille kommenteista. 🙂

Aurinkoisin sunnuntaiterveisin, Rakel

p.s. Aiheesta poiketen. Tekemistä tälle päivälle Helsingissä:

SU 4.11 klo 14.00 KOIRAMIELENILMAUS SENAATINTORILLA

Koiramielenilmaus eläinsuojelurikoksista annettavien tuomioiden tiukentamiseksi. Mukaan toivotaan ihmisiä ja koiria haukkumaan tyrmistyksensä espoolaisen koirankasvattajan maanantaina saamasta lievästä tuomiosta, ja toivomaan nopeampaa ja tehokkaampaa puuttumista eläinten huonoon kohteluun. Tuo mukaan kynttilä huonosta kohtelusta kärsineiden eläinten muistolle.

Kerro tapahtumasta ystävillesikin!

Järjestäjä: Hesy http://www.hesy.fi
Yhteistyössä: Uudenmaan etsijäkoirat ry , RassuTassu ry , RekkuRescue ry , Kodittomat-Koirat ry, Pelastetaan Koirat ry, Kodittomat Espanjan Koirat ry ja Viipurin Koirat ry.
00

Ideat ihan hyviä, mut ihan uskomattoman paska kirjotustyyli ja kirjoittaja. Missä ylivertaisen verbaalinen lahjakkuus?!
00

Alusvaatteet ja etenkin seksikkäät sellaiset (varsinkin seksikkään naisen päällä) kiinnostavat ja kiihottavat miehiä. Naisten alusvaatteet ovat kiihottaneet miehiä aina. Miehet kyllä tykkää kun pikkupöksyissä/rintsikoissa on joku kiva yksityiskohta… vähän niinkuin se olisi vain heitä varten laitettu siihen.
00

Itse nyppään aina ensimmäisenä ruseti pois.

Itseäni ihmetyttää myös, miksi alusvaatteet ovat järjestään pitsisiä tai röyhelöisiä? Minulle tulee niistä äiti mieleen.. Viiskymppinen nainen on seksikäs pitseissään, 30-vuotiaalle sopisi paremmin puuvilla ja värit ja kuviot.
00

Vaatteet on ei-järkeenkäypä aihe. Rusetti alusvaatteissa on aivan turha, mutta on myös kokonaisia vaatekappaleita, joilla ei ole mitään funktiota.

Ajattele vaikka kravattia: ei lämmitä, ei suojaa. Totaalisen hyödytön, ei vaan haitallinen: vaikea pukea, kiristää kaulalla ja ui soppakulhoissa.
00

Rakel, ihan ensiksi haluan sanoa, että sun kirjoituksia on todella mukavaa lukea. Esität asiat fiksusti ja hauskalla asenteella, loistavaa!

Ja mitä tulee näihin rusetteihin, en voisi olla enempää samaa mieltä, mutta eipä tuo ajatus ole aiemmin käynyt mielessä. Todella monissa alusvaatteissa tosiaan on rusetti. Luodaanko sillä prinsessan vai pikkutytön imagea ja jos niin miksi?! Jotenkin tulee mieleen waaanhat alusvaatteet, erityisesti sukkanauhat ja korsetit, joissa rusetti toimi oleellisena elementtinä. Ilman nauhaa ja rusettia sukka olisi valahtanut alas, eikä uuma olisi kaventunut. Olisiko rusetti vain jäänne, joka yhä ”koristaa” yhtä ja toistakin alusasua.
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi