Janina Fry

Ajatuksia yrittäjyydestä vol. 5

Teksti:
Janina Fry

Yhteistyössä: Yrityslaskenta

Uskomatonta, että vaikka tämä vuosi lähenee loppuaan, uutiset tuntuvat olevan toistoa viimeiseltä kolmelta vuodelta. Saimme vihdoinkin hankittua lentoliput, jotta välipäivinä lapset voisivat pitkästä aikaa tavata isoisäänsä kasvotusten Yhdysvalloissa. Nyt seuraan päivittäin muuttuvia matkustusohjeistuksia kauhulla. Käykö tässä taas niin, että matkaan ei päästä? Ja jos pääsemme lähtemään, tuntuuko silti oikealta lähteä? Niinpä, kyllä sitä saa päivät kulumaan huolehtimalla. Vaikka tärkeämpääkin tekemistä olisi ihan riittävästi.

Joululahjat

Minkälaisia joulutervehdyksiä lähettäisin yhteistyökumppaneille tänä vuonna? Olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona aineetonta joulutervehdystä/lahjaa. Lahjan antamiseen liittyvä verotus vain vähän askarruttaa. Vinkiksi muillekin, jotka pohtivat samoja asioita, että kannattaa lukea tämä blogipostaus. Siinä on aiheesta tietoa pähkinänkuoressa.

 

Olen antanut useampana vuotena lahjaksi viinipullon/glögipullon. Nyt tässä maailmantilanteessa tuntuu siltä, että lahjan pitäisi tuottaa erityisen paljon hyvää joulumieltä. Haluan, että lahja palvelee suurempaa yhteistä hyvää ja antaa iloa, joka kantaa pitkälle. Instagramin puolella kerroinkin jo, miten sinäkin voit niin yrittäjänä kuin yksityishenkilönä tukea lahjan avulla esimerkiksi Itämeren hyväksi tehtävää työtä.

 

 

Olen luonteeltani se tyyppi, joka valitsee todo-listalta ensin kaikki kivat asiat. Kuljen kaupungilla imemässä itseeni joulufiilistä kaikesta kauniista, pohdin joululahjoja, leivon ja suunnittelen joulukattausta sen sijaan, että tarttuisin yritykseni ns. tylsiin tehtäviin. Vuoden vaihtuminen tarkoittaa myös yrityksen tilinpäätöstä, ja vuosi tuntuu aina loppuvan vähän liian nopeasti.

 

Tunnustus

Vaikka olen jo useamman vuoden käyttänyt eTasku-sovellusta, joka helpottaa yrittäjän kuittirallia huomattavasti, tänäkin vuonna on menty taas aika lujaa – eikä kuitteja ole tullut kuvattua matkan varrella. Niitä on tungettu pusseihin sinne tänne heinäkuusta lähtien…

Luulisi, että jo 20 vuoden kokemuksen jälkeen sitä olisi oppinut, että samoja virheitä ei kannata toistaa. Mutta näin siinä vaan käy, kun elämä kuljettaa ja aina on muka jotain kiireellisempää tekemistä. Kukaan muu ei tästä kärsi kuin minä itse. Pakko raivata vielä ennen joulua päivä, jonka pyhitän tälle kuittirallille. Sen jälkeen voin ottaa joulun vastaan rauhallisemmin mielin.

 

Ennen joulua Suomeen

Matkustamme jouluksi Suomeen, koska näyttää siltä, että sukulaisemme eivät pysty tulemaan meille viettämään joulua, kuten aiemmin syksyllä suunnittelimme. Niinpä pääsen samalla käymään tilitoimistollani viemässä laskutositteita sekä nauttimassa kupillisen glögiä ja vaihtamassa kuulumisia omien tärkeiden talousneuvonantajieni kanssa. Sen lisäksi käyn hammaslääkärillä, jossa historiani tunnetaan, ja saan senkin asian pois päivänjärjestyksestä.

Nyt ryhdyn kuittiralliin, jotta voin sitten taas sukeltaa takaisin joulukuplaan.

 

Iloista joulunodotusta viikkoon,

Janina

 

 

 

X