Mainos: Bertil’s Health
Mainos | Bertil’s Health Janina Fry

Vinkkejä kuivan talvi-ihon elvyttämiseen

Kaupallinen yhteistyö Bertil’s Health

Talvi ja kylmä viima pitää otteessaan vaikka keho ja mieli kaipaisi jo lämpöä ja aurinkoa. Iho saattaa tuntua mahdottoman kuivalta niin kuin myös limakalvot, vaikka kuinka rasvaisi ja kosteuttaisi ihoa ulkoisesti.

Hyviä rasvoja sisältävä ruokavalio on erityisen tärkeä myös ihon hyvinvoinnin kannalta. Iän myötä olen myös huomannut ettei lisäboostista ole haittaa. 

Sisäinen voitelu

Olen käyttänyt monipuolisen ruokavalion tueksi Bertil’s Healthin Omega 7 -lisäravinnetta. Pohjoiset supermarjansiemenöljyt ja runsas pitoisuus E-vitamiineja ravitsevat ja hoitavat ihon hyvinvointia sisältä päin.

Omega7 Skin -kapseleiden mustaherukansiemenöljyn sekä tyrnimarjan siemenistä ja pehmytosasta eristetyn öljyn yhdistelmä sisältää runsaasti hyvinvoivan ja terveen ihon tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja.

Öljyä on täydennetty beetakaroteenilla, josta muodostuva A-vitamiini ylläpitää ihon hyvinvointia ja tukee myös normaalia vastustuskykyä. Marjansiemenöljyjen luontaisesti runsaasti sisältämä E-vitamiini suojaa ihoa hapettumisstressiltä antioksidanttisten ominaisuuksiensa avulla.

Uni

Unen merkitystä ei kannata väheksyä. Aina en onnistu nukkumaan täydet kahdeksan tuntia mutta sillä on iso merkitys nukutko kuusi vai kahdeksan tuntia yössä. Käytän Oura-sormusta joka pitää huolen siitä, että tiedän paljonko oikeasti nukun ja koen, että se on lisännyt unen määrää kun näen konkreettisesti sen hyvää tekevät vaikutukset kokonaisvaltaisesti olotilaan ja ihon hyvinvointiin.

Hyvä unihygienia ja rauhallinen ympäristö makuuhuoneessa auttaa nukkumaan hyvin.

Kuivaharjaus 

Toinen vinkki kuivankarhealle iholle on kuivaharjaus. Se auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ihon pinnalta, jossa ne tukkivat ihohuokosia ja estävät vartalovoiteen imeytymistä kunnolla.

Kuivaharjaus myös stimuloi pintaverenkiertoa ja imusuonistoa. Ihosta tulee pehmeä ja ihon väri heleytyy.

Liikunta hoitaa niin kehoa kuin mieltä.

Liikunta

Jokapäiväinen vähintään 30 min verenkiertoa vilkastuttava liikunta ylläpitää tervettä aineenvaihduntaa, mikä vaikuttaa suotuisasti kaikkeen kuten myös ihoon. Kun liikut säännöllisesti, ääreisverenkierto kiittää ja happi sekä tärkeät ravinteet kulkeutuvat hiussuonia pitkin kehon äärialueille, ja täten saa myös kasvojen ihon hehkumaan.

Talviuinti on osa minun liikuntarutiinia. Päätän lenkin tänne ja saan kaupan päälle euforisen olon.

Kasvojooga

Olen myös kiinnostunut kasvojoogasta. Nyt löydät minun Instagramista tallenteen vielä muutaman päivän Livestä jossa KORPIA kasvojoogan kehittäjä, sairaanhoitaja sekä ihonhoidon asiantuntija Pia Airaskorpi opastaa miten yhdistää iholle ja ilmeeseen virkeyttä ja hehkua lisäävää kasvojoogaa helposti omaan ihonhoidon iltarutiiniin. Kasvojooga myös rentouttaa mielen muutamassa minuutissa ja valmistaa levolliseen uneen. Tätä kannattaa kokeilla.

Auringon valo

Kyllä, vaikka liiallinen auringossa oleskelu on haitallista, auringossa paistattelu on elintärkeää niin melatoniin kuin D-vitamiinin kehityksen sekä henkisen hyvinvoinnin kannalta. Auringossa sopivasti oleskelu mahdollisimman aikaisin päivällä vahvista ja voimaannuttaa sekä tukee meidän biologista vuorokausirytmiä.

Kuorinta

Hellävarainen kokovartalon kuorinta kerran viikossa poistaa myös tehokkaasti kuolleet ihosolut ihon pinnalta ja tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan jos käytät itseruskettavaa se myös levittyy tasaisemmin kuorinnan jälkeen.

Ihon kosteuttaminen ja rasvaus

Kun iho on valmisteltu hyvin se vastaanottaa kosteutusta parhaiten. Rasvaus on hyvä tehdä heti pesun tai suihkun jälkeen, koska iho kuivuu noin puolessa tunnissa. Kasvojen iholle voi suihkuttaa kasvovettä ennen seerumia ja voidetta tehostaen näin vaikuttavien aineiden imeytymistä. 

Ihanaa on kuitenkin tieto siitä, että valoa ja kesää kohti mennään☀️

Janina💖

X