Janina Fry

Luksusaamu

Teksti:
Janina Fry

Useamman sateisen päivän jälkeen tämä aurinkoinen aamu tuntui suorastaan luksukselta. Lähdin heti lenkille kun olin vienyt lapset kouluun. Lenkistä tulikin enemmän intervalliharjoitus jossa välillä kyykkäsin ja jopa ryömin koska halusin ottaa kuvia tästä harvinaisen kauniista marraskuisesta aamusta.

© Janina Fry

 

© Janina Fry

Kunnioita merta

Osaa se marraskuu myös näyttää kauniilta vaikka se ei viime päivinä ole siltä tuntunutkaan. Kuten olen aiemmin todennut että, suurin inspiraation lähteeni on luonto ja luonnossa liikkuminen. Erityisesti meri on aina vetänyt puoleensa. Ehkä se on veressä koska esi-isäni ovat olleet useammassa sukupolvessa merikapteeneja. Muistan kuinka pienenä tyttönä rakastin seistä mökillämme Emäsalossa kalliolla myrskytuulessa. Kesällä, kauniilla säällä taas opettelimme purjehtimaan pienellä Göteborgin Eka purjeveneellä jonka merikapteeni isoisämme Bror Frostell oli hankkinut meille lapsenlapsille. Koko ikäni olen siis ammentanut voimani täältä. Isoisäni opit ovat jääneet vahvasti mieleen. Kunnioita merta. Meren voimasta voit nauttia mutta sen arvaamattomuutta ei saa koskaan aliarvioida. Tätä neuvoa olen pitänyt mielessä varsinkin nyt kun olen jatkanut uimista meressä kesästä lähtien. Joka aamu meri on erilainen, joinakin aamuina se on lempeä ja syleilevä kuten tänään, toisinaan äkäinen ja terävä mutta aina yhtä voimaannuttavaa.

© Janina Fry

Mieheni on ollut tämän viikon matkoilla ja silloin kun päävastuu koko huushollin ja arkirumban pyörittämisessä on minulla koen että, on vielä tärkeämpää saada olla aamulla hetken omassa hiljaisuudessa liikkuen ja nauttien luonnosta. Olla läsnä kehon joka solussa. Kun liikutan itseäni niin että, hengästyn kaikki maailman murheet tuntuvat paljon pienemmiltä ja tunnen että, kykenen tehdä mitä vaan haluan tehdä. Lenkkini venyi tänään lähes puolitoistatuntiseksi koska ajattelin että, näin kauniita aamuja ei ole tähän vuoden aikaan joka päivä tarjolla joten siirtelen aamun muita menoja ja sitäpaitsi ykkösprioriteettini on vaalia terveyttäni ja hyvinvointiani rakkaitani varten joten miksipä ei. Lenkin päätteeksi käyn uimassa kotirannassa.  Tänä viikonloppuna edessä on jojo-hommia eli joukkueenjohtajatehtävä lasten koristurnauksessa joten viikonlopun ohjelma tulee olemaan vähän kuin pyörittäisi suurperhettä.

Kivaa päivää! Iloa, valoa ja kaikkea hyvää <3

Janina

X