Janina Fry

Rakkautta ja ystävyyttä Hangossa

Teksti:
Janina Fry

Vietimme unohtumattoman viikonlopun Hangossa

Hanko on meren ympäröimä niin etelästä, lännestä ja pohjoisesta ja sen todella tuntee kun sinne saapuu. Ilma tuntuu kepeältä ja raikkaalta. Ei ihme, että täällä ennen vanhaan hoidettiin uupumuksesta kärsiviä ihmisiä kaiken muun ilonpidon ohella. Merivesi on kirkkaampaa kuin pääkaupunkiseudulla ja vanhat upeat pitsihuvilat hurmaavat vierailijaa Appelgrenintiellä. Kylpyläpuiston tenniskentät ovat täynnä pelaajia kesäkuukausina ja Hangossa törmään enemmän tuttuihin kuin Porvoossa. Tuntuu siltä, että koko pääkaupunkiseutu viettää kesälomaansa täällä. Ohjelmaa riittää kaiken ikäisille ja Hangossa kuljetaan Jopoilla ja niitä saa vuokrata Hangon Itäsatamasta St1 huoltoasemalta.

Hanko ja hiekkarannat

Jo useampana vuotena olemme ottaneet tuntumaa Hankoon eri tavalla vuokraamalla taloa tai asuntoa sieltä vähän eri paikoista. Läheltä piti pari vuotta sitten, että olisimme ostaneet kakkoskodin sieltä. Silloin se kaatui siihen kun myyjä tuli katumapäälle. Hyvä niin koska olen pohtinut paljon sitä sijaintia, se olisi ollut aika hektisellä alueella varsinkin kesäkuukausina. Tunnetuimmat uimarannat Hangossa on Casinon ranta joka on enemmän aikuisten makuun ja Hangö Plagen joka on taas lasten suosikki. Jos haluat olla enemmän omassa rauhassa kesäkuukausina voit hakeutua muille rannoille. Rantaviivaa on yli 30 km. Vielä haaveilen omasta piilopaikasta tässä ihanassa Suomen eteläisimmässä kaupungissa joka jaksaa kiehtoa minua ympäri vuoden. Hyvä puoli Hangossa on myös se, että voit olla omassa rauhassa tai voit käydä shoppailemassa ihanissa putiikeissa ja syödä hyvin kaupungin lukuisissa ravintoloissa.

Talo Hangosta

Nyt hyvät ystävämme olivat onnistuneet löytämään unelmatalon heidän perheelleen. Ihana talo omalla suurella pihalla. Viikonloppu oli niin kiva viettää yhdessä ja heidän suuri piha tarjosi näyttämön yhdessäololle meidän kolmelle perheelle. Kaikki meidän lapset ovat kasvaneet yhdessä todella pienestä asti. Olemme ystävystyneet kun asuimme samalla kadulla ja he ovat vuosien varrella leikkineet päivittäin yhdessä ja siinä samalla huomasimme, että meillä vanhemmilla synkkaa myös mahtavasti joten meistä on tullut aikuisiällä mitä parhaimpia ystäviä. Nykyään kun asumme eri puolilla kaupunkia lapset eivät näe yhtä usein mutta he tuntevat toisensa niin hyvin, että juttu luistaa samantien ja jatkuu siitä mihin se viimeksi jäi. Näin myös meillä aikuisilla. ❤️

 

X