Janina Fry

To panic or not to panic

Teksti:
Janina Fry

Aika on hurahtanut nopeasti ja nyt eletään jo maaliskuun ensimmäisiä päiviä. Fiilikset ovat olleet korkealla ja työ mielekästä. Olen kuitenkin jonkun verran pohtinut tätä uutta koronavirus uhkaa. Järki sanoo, että ylimääräisen stressin kehittämistä pitäisi välttää koska se vähentää elimistön kykyä taistella tulehduksia vastaan ja jos jotain voi tehdä niin pitäisi ehdottomasti huolehtia riittävästä levosta, rentoutumisesta, meditaatiosta ja liikunnasta ulkoilmassa.

Syö hyvin

Toinen juttu on keskittyminen mahdollisimman ravintorikkaaseen ruokaan. Sitruunaa, inkivääriä, kurkumaata, kaiken värisiä kasviksia, marjoja ja hedelmiä unohtamatta maitohappobakteereja. Hyvä olisi myös varmistaa D-vitamiinitasonsa yksinkertaisella verikokeella jotta tietää kannattaako kuuriluontoisesti nostaa D-vitamiinin saantia. Näiden lisäksi mahdollisimman hyvä käsihygienia, käsidesi laukkuun ja ei sormia suuhun, silmiin, nenään jne. Helppoa se on järkeillä näin vaikka pelottavat ajatukset ja tunteet meinaavat ottaa ylivallan. Tosiasia on se, että muuta emme voi tehdä. Kun tällainen virus lähtee leviämään se ei kunnioita maiden välisiä rajoja. Ehkä jos jotain hyvää voi löytää tällaisesta kriisistä on se, että kaikki valtiot joutuvat puhaltamaan yhteen hiileen. Unohtuu hetkeksi yksilöiden vallanhimo. Eletään fiksusti ja tilanteen vaatimalla tavalla.

Antioksidanttitäyteinen herkku

Kaiken tämän uutisoinnin keskellä elämä rullaa eteenpäin. Ajattelin siksi jakaa kaksi antioksidanttirikasta reseptiä. Nämä ovat niin helppoja, että ei tarvitse tehdä muuta kuin pilkkoa ainekset ja sekoittaa ne keskenään. Bruschettaa italialaisittain, täysjyväpatongilla tai pico de galloa meksikolaisittain tacojen kanssa tai ihan vaan lisukkeena salaattina. Teen näitä yleensä isomman määrän koska maku vain paranee seuraavana päivänä.

Bruschetta

Bruschetta

9-10 kypsää tomaattia

2 valkosipulinkynttä

1/2 punasipuli

1 rkl neitsytoliiviöljyä

2 rkl balsamicoa

10 basilikan lehteä

Suolaa ja pippuria

Musta tarjoilualusta Jotex

Pico de gallo

9-10 kypsää tomaattia

1 punasipuli

1 punainen chili

1 lime

Iso kourallinen korianteria

 

Pico de gallo
X