Lifestyle

Aavikon kaunottaret – kaktukset ovat nyt muotia sisustuksessa

Kaktukset ovat taas muotia. Aavikon kasvit tuovat yksinkertaiseen sisustukseen veistoksellista vehreyttä ja eksotiikkaa.

Teksti:
Anna-Kaisa Huusko
Kuvat:
Valmistajat

Kaktukset ovat nyt muotia sisustuksessa.

Kaktukset ovat taas muotia. Aavikon kasvit tuovat yksinkertaiseen sisustukseen veistoksellista vehreyttä ja eksotiikkaa.

Kaktukset ovat nyt vihersisustuksen suosikkeja. Niistä voi ryhmitellä kotiin ”kaktustarhan”. Mielenkiintoinen kokonaisuus syntyy eri kokoisia ja muotoisia kaktuksia, ruukkuja sekä muita sisustustavaroita yhdistelemällä.

Kaktus sisustuksessa
Pöydälle ja ikkunalaudalle on sommiteltu kaunis kokonaisuus kaktuksista, mehikasveista ja tyräkeistä. Erilaiset suojaruukut, korit sekä pienet katekivet mullan päällä antavat viimeistellyn ilmeen. Isot pylväsmäiset tyräkit 30–60 euroa, Plantagen. Myös ruukut Plantagenin valikoimista.
Kukkapöytä
Design House Stockholmin kolmiportainen kukkapöytä 217 e, Finnish Design Shop.

Kaktukset näkyvät myös sisustustavaroissa

Kaktukset ovat inspiroineet myös monia suunnittelijoita. Piikikkäitä kasveja näkyy niin kangaskuoseissa, valaisimissa kuin kodin sisustustavaroissakin.

By Rydénsin Cactus-pöytävalaisin on läpikuultavaa keramiikkaa, 99,95 e, Hemtex.
By Rydénsin Cactus-pöytävalaisin on läpikuultavaa keramiikkaa, 99,95 e, Hemtex.
Fermin kastelukannu on tämän kevään uutuusmalli. Pieni kannu 54 e, iso 69 e. (vas). Metallinen Shelfie-seinähylly yhdistää valaisimen, säilytyshyllyn sekä kasvitelineen, 155 e, Hemtex. (oik.)
Fermin puinen kaktusvalaisin 72 e, Finnish Design Shop. (vas., ylhäällä.) Fermin kukkapöydälle voi rakentaa kaktustarhan, 179 e. (vas.)  Naulakko on kuin pitkäksi hujahtanut kaktus, Kaktus-naulakko 59 e, Isku. (oik.)

Kaktusten hoito-ohjeet

Muista varata kaktuksille juuri niiden tarpeisiin sopivaa, hiekkapitoista multaa. Kaktusten hoidossa kannattaa myös muistaa, että kaktukset tarvitsevat talvella lepokauden, jolloin niitä ei kastella kuin harvakseltaan. Kasvukausi alkaa keväällä, ja silloin kasteluvälitkin tihentyvät.

kaktukset sisustuksessa
Vaalea kori viimeistelee kaktuksen ilmeen, Celest-kori 27,90 e, Jotex. (vas.) Pikkukaktuksille kauniit keraamiset suojaruukut 9,99 e, Ikea. (oik.)

Tarjolla on myös taatusti kestäviä keraamisia kaktusvaihtoehtoja niille, joiden hoidossa kukilla on tapana lakastua.

Keraamiset Själsligt-kaktukset eivät taatusti kuihdu tai kuole, 14,99 e, Ikea. (vas.) Mistral-koristetyynyssä on kaktuskuvio, 9,90 e, S-ryhmän liikkeet. (oik.)

Tiedustelut: Fermliving.com, Finnishdesignshop.fi, Hemtex.fi, Ikea.com, Isku.fi, Jotex.fi, K-rauta.fi, Plantagen.fi, Prisma.fi

X