Kauneus

Hämäyskeinot sallittu! Näin saat heleän ihon parissa minuutissa

Jos peilistä katsoo ennen juhlia väsähtänyt ja väritön naama, on aika napata pikakaunistajat ja valokikat käyttöön. Saat silmäsi säihkymään ja ihosi näyttämään raikkaammalta jo muutamassa minuutissa.
31.10.2017 Teksti: Sini Kesänen Kuvat: iStock

Ongelma: Turvonneet silmäpussit

Silmät erottuvat pieninä viiruina pulleiden luomien ja mahtavien silmäpussien välistä.

Ratkaisu: Laita silmän seudulle parkkeeranneet nesteet liikkeelle. Huuhtaise ensin silmät mahdollisimman kylmällä vedellä. Painele viileillä sormenpäillä alaluomia sisänurkasta ohimoiden suuntaan kevyesti pumpaten. Jos on aikaa, laita kylmät lusikat tai viileät ja kosteat naamiolaput toviksi luomille. Älä juo paljon iltaisin ja nuku selälläsi, ettei ongelma toistu.

Ongelma: Löysä iho

Iho on löysä, aivan kuin sitä olisi liikaa. Suupielet valuvat alaspäin ja posketkin roikkuvat. Leukaraja on epämääräinen.

Ratkaisu: Iän myötä ihon kimmoisuudesta ja kiinteydestä vastaavien elastiinin ja kollageenin määrät vähenevät. Pienikin väsymys näkyy ihon velttoutena ja elottomuutena. Olethan ottanut kiinteyttävät ja kohottavat hoitotuotteet päivittäiseen käyttöön? Täydennä perushoitoa kiinteyttävällä seerumilla ja naamioilla.

Ongelma: Harmaa iho

Iho näyttää kelmeältä ja elottomalta. Pinta tuntuu kovalta, vaikka ei olekaan erityisen kuiva.

Ratkaisu: Kuori ensin iho pehmeäksi. Ihon sävy kirkastuu hieman, kun pintaa samentava kuollut ihosolukko lähtee pois. Jos mahdollista, kuori iho juhlia edeltävänä iltana. Tee bilepäivän pikaraikastus syväpuhdistavalla naamiolla, joka puhdistaa myös ihohuokoset ja saa ihon näyttämään sileämmältä. Kosteuta iho hyvin, sillä valo heijastuu paremmin kostealta kuin kuivalta iholta. Anna lisähehkua iholle valoa heijastavia pigmenttejä sisältävällä voiteella.

Ongelma: Kadonneet huulet

Huulet ovat kapeat ja kuivat, ne tuskin erottuvat muusta ihosta.

Ratkaisu: Tankkaa huuliin kosteutta levittämällä huultenympärysvoidetta aamuin illoin. Hiero samalla ihoa ja huulirajaa pienin pyörivin liikkein, jotta verenkierto elpyy ja iho saa rakennusaineita. Kuori kuivuus kuorinta-aineella ja levitä täyteläistä huulivoidetta. Mitä enemmän huultenympärysiholla ja huulissa on kosteutta, sitä pulleammilta ne näyttävät ja sitä selkeämmin rajat erottuvat.

Ongelma: Kurttuinen kaula

Avonainen pääntie paljastaa, että kaulan iho on kuin kreppipaperia, täynnä pieniä ryppyjä ja juonteita.

Ratkaisu: Muistathan hoitaa kaulaa ja dekolteeta aamuin illoin kuten kasvojasi? Levitä puhtaalle iholle ensin seerumia tai öljyä ja päälle kosteuttavaa voidetta. Kaulavoiteen olisi hyvä olla täyteläisempää kuin kasvovoide. Jos tilanne paljastuu vasta juuri ennen juhlia, ota seerumi tai naamio avuksi. Ne pikakaunistavat ihon nopeasti.

Ongelma: Ryppyinen kämmenselkä

Käsien selkämys on ryppyinen ja kirjava, verisuonet kuultavat läpi.

Ratkaisu: Turvota ihoa kosteudella, jotta se näyttää sileämmältä. Ota käyttöön kiinteyttävä anti-age-käsivoide ja levitä sitä aina pesun jälkeen. Viime hetken tehotankkauksen teet naamiolla, joka lukitsee kosteuden ihoon. Kirjavuutta voit häivyttää sekoittamalla ripauksen itseruskettavaa tai meikkivoidetta käsivoiteeseen. Upeat kynnet vetävät huomion pois ihosta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *