Kauneus

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

Teksti:
Anna.fi

Valikoima meikkituotteiden suhteen luonnonkosmetiikan maailmassa alkaa olla jo suhteellisen hyvä, vaikka kysyntää vieläkin laajemmalle tarjonnalle olisi ainakin ammattilaisen näkökulmasta. Muutama vuosi takaperin hyviä ja ammattilaisen kriteerit täyttäviä meikkituotteita sai vielä metsästää kissojen ja koirien kanssa tai vähintään ulkomaisista nettikaupoista. Nykyisin luonnonkosmetiikan huippumeikit ovat kuitenkin saatavilla meiltä Suomestakin.

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

Parhaat tuotteet täydellisen meikkipohjan luomiseen esiteltiin tässä artikkelissa. Tällä kertaa loihdimme helpon silmämeikin, jonka sävyt sopivat kaikenvärisille silmille, asuun kuin asuun sekä arkeen ja juhlaan. Tuomme silmät esiin, mutta pehmeästi ja huolitellusti. Tämän meikin tekeminen ei edellytä vakaata kättä täydellisen silmänrajauksen vetämiseen eikä suuria luomivärin häivyttämistaitoja.

Avaintuotteena meikissä on australialaisen ammattilaismeikkisarja Zuiin luomiväripaletti, josta löytyy neljä täydellistä sävyä huomaamattoman nudemeikin sekä intensiivisen smoky eye-meikin luomiseen. Zuiin luomivärit ovat kiistatta parhainta laatua ja niiden pigmenttipitoisuus, levittyvyys ja pysyvyys on täysin synteettisten ammattilaisluomivärien luokkaa.

Parhainkaan luomiväri ei kuitenkaan levity kauniisti ilman laadukkaita luomivärisiveltimiä – panosta siis välineisiin, ne kestävät arkikäytössä lähes ikuisesti.

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

Step by step –ohjeet silmämeikin tekemiseen

1. Levitä koko yläluomelle kulmakarvoihin saakka sekä silmänalusiin peitevoidetta pohjustukseksi, se tasoittaa luomelta verisuonet sekä sinertävän värin. Näin silmämeikki näyttää siistiltä, luomivärit levittyvät kauniisti sekä pysyvät hyvin. Kiinnitä pohjustus sipaisemalla sen päälle aavistus irtopuuteria.

2. Levitä luomiväripaletin vaaleinta sävyä yläluomen liikkuvalle osalle sisänurkasta silmän ulkonurkkaan saakka leveällä ja litteällä luomivärisiveltimellä. Vaalea sävy tumman värin alla auttaa värien häivyttämisessä sekä pehmentää tummaa väriä. Taitojen harjaantuessa voi vaalean sävyn levittää vain luomen puoleen väliin saakka.

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

3. Levitä paletin oikeassa yläreunassa olevaa keskitummaa harmahtavan ruskeaa sävyä yläluomen ulkonurkasta lähtien melkein koko liikkuvalle luomelle silmän sisänurkkaa kohden. Kevennä siveltimellä painamista kohti sisänurkkaa niin, että väri vaalenee ja liukuu kauniisti vaalean sävyn kanssa yhteen. Värin tasaiseksi saamisessa auttaa, kun siveltimellä painaa ja vetää sekä työstää yhtä kohtaa maltillisesti, kunnes väri näyttää tasaiselta ja on kiinnittynyt hyvin luomelle. Ylhäältä alaspäin suuntautuva liike auttaa. Zuiin luomiväreissä on niin paljon väripigmenttiä ettei väriä tarvitse yleensä sipaista paletista kuin kerran.

4. Kulje pitkin luomivakoa luomivärisiveltimen kärjellä edestakaisin vedoin ja liu’uta väriä kevyesti ylöspäin niin, että se nousee aavistuksen luomivaon yläpuolelle. Oikean korkeuden hahmottamisessa auttaa, kun katsoo suoraan omiin silmiin peiliin, jolloi väri saa pilkistää hieman luomivaon yläpuolelta – näin se häivyttää raskaita luomia ja avaa silmiä. Jos tässä vaiheessa luomivärin reuna on terävä, pehmennä ne pullealla häivytyssiveltimellä, johon ei tarvitse ottaa väriä lainkaan, riittää, että sudit kevyesti värin reunaa pullean siveltimen kärjellä.

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

5. Ota samaa tummaa luomiväriä viistopäiseen tai pienempään luomivärisiveltimeen ja levitä sitä alaripsien tyveen silmän ulkonurkasta aloittaen. Yhdistä väri yläluomeen ulkonurkasta ja kevennä väriä kohti silmän sisänurkkaa. Tumma väri saa leventyä ulkonurkasta alaspäin samalla, kun se yhdistyy yläluomen varjostukseen. Näin silmät suurentuvat ja varjostus näyttää yhtenäiseltä.

6. Vedä mustalla rajauskynällä yläripsien tyveen raja ulkonurkasta aloittaen silmän puoleen väliin saakka. Rajauksen ei tarvitse tasainen ja suora, vaan riittää, että se on ripsien tyvessä kiinni. Jos et saa väriä aivan ripsien tyveen, voit värittää tyvet vetämällä kynän kärjellä aivan pystysuoria vetoja ripsien väleihin.

7. Tämän jälkeen rajaus tasoitetaan viistopäisellä luomivärisiveltimellä. Häivytä rajausta kevyesti silmän sisänurkkaan kohden ja ulkonurkasta kevyesti yläviistoon. Sipaise sitten siveltimeen paletin tumminta ruskeaa sävyä ja töpötä sitä kevyesti rajauksen päälle ulkonurkkaan ripsien tyveen sekä ylä- että alapuolelle tuodaksesi silmiin vielä aavistuksen lisää intensiivisyyttä.

8. Viimeisenä levitetään maskara. Jos haluat taivuttaa ripset, tee se ennen maskaran levitystä. Jos alaripsesi ovat tasaiset, levitä väriä myös niihin.

9. Silmän alle rapisseet luomivärit on helppo puhdistaa kosteusvoiteeseen dipatulla vanupuikolla. Levitä sen jälkeen kasvoille meikkipohja ja jatka meikin tekoa normaalisti.

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

Meikkiin käytetyt tuotteet

Luomen pohjustus ja tummat silmänaluset

Couleur Caramel Peitevoide sävy 12

Irtopuuteri

Couleur Caramel Silkkipuuteri

Meikkivoide

Kjaer Weis Foundation sävy Just Sheer

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

Luomiväripaletti

Zuii luomiväripaletti sävy Natural

Silmänrajauskynä

Zuii silmänrajauskynä sävy Black

Maskara

Kjaer Weis Maskara

Kulmakynä

Zuii kulmäkynä sävy Taupe

Poskipuna

Kjaer Weis voidemainen poskipuna sävy Embrace

Korostusväri/Highlighter

Kjaer Weis Radiance Highlighter

Huulipuna

Zuii Sheerlips Lipstick sävy Dahlia

Helppo silmämeikki arkeen ja juhlaan luonnonkosmetiikalla

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla
Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age-tuotteet
Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet
Superfoodit hidastavat kehon hapettumista

X