Glitz & Glam -blogin Minna Hirvonen antaa Katrille vinkkejä arkimeikin parantamiseen.
Kauneus

Meikkaaja korjaa suomalaisnaisten tyypilliset meikkimokat – katso kuvat ennen ja jälkeen

Anna.fi:ssä Glitz & Glam -blogia pitävä meikkaaja Minna Hirvonen paljastaa meikkaavien naisten tyypilliset sudenkuopat ja antaa vinkit, joiden avulla arkimeikistä saa entistä paremman.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Hilppa Alanko, Johanna Jantunen

Glitz & Glam -blogia pitävä meikkaaja Minna Hirvonen seurasi, kun kolme toimituksen naista teki tavallisen arkimeikkinsä. Sen jälkeen meikit pestiin pois ja meikki tehtiin uudestaan Minnan ohjeita ja vinkkejä noudattaen.

Minna oikaisi tyypilliset meikkimokat ja antoi vinkkejä entistä paremman, mutta omannäköisen arkimeikin tekemiseen.

Poimi talteen vinkit 3 minuutin, 5 minuutin ja 10 minuutin meikkiin!

3 minuutin meikki

Johanna pyrkii arkimeikissään luonnollisuuteen. Hän haluaa meikin olevan simppeli ja nopea tehdä. Arkena meikatessa Johanna tavoittelee tasaista ihonsävyä ja pirteää yleisilmettä.

Näin meikki tavallisesti syntyy: Ensin Johanna levittää CC-voidetta koko kasvoille käsin. Sitten hän lisää poskipunan isolla sudilla. Sen jälkeen Johanna vahvistaa kulmiaan kulmakynällä, taivuttaa ripset ja laittaa ripsiinsä ripsiväriä. Lopuksi Johanna puuteroi ihonsa ja sipaisee huuliinsa väritöntä tai sävyllistä huulirasvaa.

Meikkaaja suosittelee:

1. Hoitoa kuivalle silmänympärysiholle

Johannan silmänympärysiho on kuiva, joten hänen kannattaisi ennen BB-voiteen lisäämistä levittää silmänympärysiholle heleyttävää ja kosteuttavaa seerumia.

2. Pehmeämmät kulmat

Kulmien lähdöt kannattaa väritellä hellemmällä kädellä. Näin lopputuloksesta tulee vielä luonnollisempi eikä lainkaan piirretyn näköinen. Kulmakarvoja kannattaa vielä korostaa kulmamaskaralla, joka tuo karvoihin tekstuuria ja saa ne erottumaan paremmin.

3. Huulille sävytettyä hoitoöljyä

Huulirasvan voisi vaihtaa sävytettyyn hoitoöljyyn, joka kosteuttaa huulia huulirasvan tapaan. Öljyn lisäbonuksena tulee raikas kiilto, jollaista huulirasvalla ei saa.

4. Valoa kasvoille

Lisää valoa kasvoille voi tuoda lisäämällä arkimeikkiin silmän vaalean sisärajauksen sekä hohtavan vaalean luomivärin. Samppanja voisi olla paras väri, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman luonnollinen. Valkoista kannattaa välttää juuri raskaan kontrastin takia.

Katso Johannan ennen (vasemmalla) ja jälkeen (oikealla) -kuvat:

Meikkaaja arvioi ja korjaa meikkimokat – katso havainnekuvat: näin meikkaamme itse ja näin meidän kannattaisi meikata

Meikkaaja arvioi ja korjaa meikkimokat – katso havainnekuvat: näin meikkaamme itse ja näin meidän kannattaisi meikata

5 minuutin meikki

Hilpan arkimeikin kulmakivi on räikeä huulimeikki ja vahvat kulmat. Vaikka Hilpalla on pintakuiva iho, se rasvoittuu nopeasti. Siksi hän yrittää tehdä aina mahdollisimman kestävän meikkipohjan.

Näin meikki tavallisesti syntyy: Ennen varsinaista meikkiä Hilppa levittää meikinpohjustusvoidetta kaikkialle kasvojen iholle. Sen jälkeen hän lisää meikkivoiteen käsin kaikkialle kasvoille. Sitten Hilppa vahvistaa kulmiaan puuterimaisella kulmavärillä, jonka hän levittää siveltimellä. Vahvistamisen jälkeen hän harjaa kulmakarvoihin kulmakarvageeliä. Sen jälkeen Hilppa rajaa huulensa, lisää punan, taputtelee liian punan pois paperiin, taivuttaa ripset ja lisää ripsivärin. Ripsivärin lisäämisen jälkeen Hilppa levittää poskille hieman aurinkopuuteria ja reilusti poskipunaa. Lopuksi Hilppa puuteroi kasvonsa mahdollisimman mattapintaisiksi.

Meikkaaja suosittelee:

1. Sieni tai sivellin avuksi

Meikkivoiteen levittämistä voisi kokeilla sienellä tai siveltimellä. Näin voidetta ei vahingossa tule laittaneeksi iholle liikaa ja lopputuloksesta ei tule maskimainen.

2. Lisähehkua valokynällä

Meikkiin kannattaa lisätä valokynä tai illuminizer-tuote, jota voi levittää poskipäille hehkua tuomaan ja amorinkaarelle sen muotoa korostamaan. Valokynällä voi halutessaan myös skarpata huulten reunoja ja korostaa niitä.

3. Aurinkopuuteri ja poskipuna eri kohtiin

Kasvoja kannattaa muotoilla aurinkopuuterin avulla. Aurinkopuuteria ei kannata levittää samaan kohtaan poskea poskipunan kanssa, vaan hieman alemmas. Lisäksi aurinkopuuteria kannattaa levittää leukalinjaa korostamaan ja nenän kummallekin puolelle, jolloin nenän saa näyttämään sirommalta.

4. Lisäpiristystä luomiväristä

Meikkiä voisi piristää luomivärillä. Se kannattaa levittää liikkuvalle luomelle ja häivyttää siveltimellä hieman liikkuvan luomen ulkopuolelle.

5. Vaihda puuteri kiinnityssuihkeeseen

Meikki kannattaa runsaan puuteroinnin sijaan kiinnittää meikinkiinnityssuihkeella, jotta lopputuloksesta tulee kuulaampi.

Katso Hilpan ennen (vasemmalla) ja jälkeen (oikealla) -kuvat:

Meikkaaja arvioi ja korjaa meikkimokat – katso havainnekuvat: näin meikkaamme itse ja näin meidän kannattaisi meikata

Meikkaaja arvioi ja korjaa meikkimokat – katso havainnekuvat: näin meikkaamme itse ja näin meidän kannattaisi meikata

10 minuutin meikki

Katri kuvailee itseään kaavoihin kangistuneeksi meikkaajaksi. Hän on meikannut samalla tavalla yläasteiästä lähtien. Katrin meikissä huomiota herättävät näyttävät eyeliner-rajaukset.

Näin meikki tavallisesti syntyy: Katri aloittaa meikkaamisen levittämällä CC-voidetta käsin koko kasvoille. Sen jälkeen hän laittaa valkoista luomiväriä luomiinsa ja tekee silmiin valkoiset sisärajaukset. Sitten hän tekee nestemäisellä eyelinerillä rajaukset sekä ylä- että alaluomelle. Tämän jälkeen Katri taivuttaa ripset, laittaa ripsiväriä ylä- ja alaripsiin ja piirtää kulmakarvat kulmakynällä. Lopuksi hän levittää huuliinsa vaaleaa huulipunaa.

Meikkaaja suosittelee:

1. Tasoita kontrastit

Katrin arkimeikin kovia kontrasteja voitaisiin tasoittaa vaihtamalla luomiväri valkoisesta beigeksi. Jotta luomiväri tarttuu luomiin eikä karkaa pois päivän aikana, kannattaa luomille levittää silmämeikinpohjustajaa ennen luomivärin levittämistä.

2. Nude-rajaus on valkoista pehmeämpi

Silmien valkoisen alarajauksen voisi vaihtaa nudeksi, niin lopputuloksesta saataisiin pehmeämpi. Nude alarajaus myös auttaa piilottamaan silmien punaisuuden, mikäli sellaista joskus on.

3. Lisävaloa valokynästä

Silmien alle ja kulmaluulle voisi käyttää valokynää, joka tuo valoa kasvoille.

4. Vältä silmäluomen venyttämistä

Silmien ylärajauksia tehdessä ei kannata venyttää sormilla luomien ihoa. Katria se ei vielä haittaa, mutta ihon löystyessä iän myötä voi käydä niin, venyttämisen jälkeen alaluomi laskeutuu niin, että rajauksien linjat eivät enää olekaan tasaiset.

5. Lyhyitä vetoja kulmakynällä

Kulmakarvoja piirtäessä kulmakynällä kannattaa tehdä lyhyitä vetoja, ikään kuin piirtäisi yksittäisiä kulmakarvoja kulmakarvojen kasvusuunnan mukaan. Näin lopputuloksesta tulee luonnollisempi eikä piirretyn näköinen. Kun kulmat vielä viimeistelee kulmamaskaralla, hentoihin kulmakarvoihin saa lisää tuuheutta.

6. Alarajaukseen kannattaa käyttää pehmeää kajalia tai luomiväriä

Alaluomen nestemäinen eyeliner on todella kovan näköinen. Sen sijaan kannattaa käyttää pehmeää, puuterista kajalia tai terävällä siveltimellä levitettävää luomiväriä, jonka vielä häivyttää hyvin.

7. Poskipuna tuo hehkua

Meikkiin kannattaisi lisätä poskipuna. Vaikka oma iho olisi hieman punakka, se ei tuo iholle samanlaista hehkua kuin poskipuna.

8. Punertavaa sävyä huuliin

Peitepuikon värinen huulipuna tekee helposti sairaan näköiseksi. Parempi valinta olisi hieman punertavampi sävy.

Katso Katrin ennen (vasemmalla) ja jälkeen (oikealla) -kuvat:

Meikkaaja arvioi ja korjaa meikkimokat – katso havainnekuvat: näin meikkaamme itse ja näin meidän kannattaisi meikata

Meikkaaja arvioi ja korjaa meikkimokat – katso havainnekuvat: näin meikkaamme itse ja näin meidän kannattaisi meikata

Lue myös:

Kauneusguru paljastaa: Näille kauneusrutiineille ihmiset sokeutuvat – kaipaisiko meikki- tai hiustyylisi muutosta?

Näyttävä ja superhelppo silmämeikki arkeen – tarvitset vain kajaalin ja ripsivärin

Tee suutelun kestävä huulimeikki – näillä vinkeillä saat huulipunan pysymään

Miten meikin saa pysymään koko päivän? Ratkaisut 6 yleiseen meikkiongelmaan

X