Kauneus

Rintojen hoito vaatii säännöllisyyttä

Teksti:
Anna.fi

Vuodet näkyvät myös rinnoissa. Siksi niitä ei parane piilotella paidan alla. Tärkeintä rintojen hoidossa on säännöllisyys.

Rintojen hoito

Naisen rinnat kertovat eletystä elämästä. Rintojen kauneuden vaalimisessa keskitytään yleensä sileään ihoon ja kudosten kimmoisuuteen. Listasimme asiat, joita vaalimalla säilytät rintasi kauniina.

Valitse istuvat liivit

– Kaiken A ja O on oikeankokoiset ja riittävästi tukea antavat rintaliivit. Hyppivissä liikuntalajeissa kannattaa käyttää urheiluliivejä, jotka estävät hytkyvät liikkeet, neuvoo helsinkiläisen Aava Naturalis -lääkärikeskuksen sairaanhoitaja Hannamari Dietz.

Kotimaista alusasuyritystä edustava Julia Sipiläinen kehottaa kiinnittämään huomiota liivien istuvuuteen.

– Liivit kannattaa hankkia asiantuntevan myyjän opastuksella. Tyypillinen virhe on hankkia liivit, joiden liian pieni kuppi painaa rintaa eikä sen väljä ympärysmitta anna tarpeeksi tukea. Parhaimmillaan liivi on napakka, jolloin käyttäjä tuntee ryhtinsäkin paremmaksi, Sipiläinen neuvoo.

Luota liikuntaan

Liikunta on hyväksi myös rinnoille.

– Rintalihakset kannattelevat rintoja. Näin ollen niiden treenaamisen merkitystä ei voi korostaa liikaa, Hannamari Dietz muistuttaa.

Kuntosalilla tehtävien sarjojen ohella perinteiset punnerrukset kehittävät rintalihaksia. Jooga ja Pilates kohentavat ryhtiäsi, minkä myötä kannat rintasi kauniimmin

Kosteuta ja suojaa

Rintojen kosteutus kuuluu säännöllisiin kauneusrutiineihin.

– Auringossa on tärkeää suojata herkkä dekolteen iho aurinkosuojavoiteella valovaurioiden ja rypistymisen ehkäisemiseksi, Hannamari Dietz muistuttaa.

Peittävässäkin uima-asussa säteet pääsevät helposti vaurioittamaan rintojen ylä- ja keskiosaa. Koska niiden iho on herkkä, kannattaa suosia suoraan 50+-suojakerrointa.

Kuorintaa ja naamioita

Myös rintojen iholle ilmaantuu välillä näppylöitä.

– Rintojen alueen ja dekolteen epäpuhtauksia voidaan hoitaa naamioilla ja kuorintavoiteilla, Hannamari Dietz neuvoo.

Rintojen iholle kannattaa valita rakeeton entsyymikuorinta tai pehmeä kuorintaharja.

Myös kauneushoitoloista voi löytää apua rintojen hoitoon.

– Kauneushoitoloissa on tarjolla rintojen ja dekolteen iholle tehtäviä ihonpuhdistuksia sekä ihoa kiinteyttäviä naamioita. Esteettisiä hoitoja tekevät lääkäriasemat tarjoavat kemiallisia kuorintoja sekä Dermapen-mikroneulausta rauhoittamaan epäpuhdasta ihoa, Hannamari Dietz kertoo.

Arvet unholaan

Imetys aiheuttaa helposti venymisarpia, kun taas rintasyövän jälkeen leikkausarvet muistuttavat kokemuksesta.

– Ihon veltostunutta pintaa saadaan kiinteytettyä kollageenin muodostusta aktivoivilla hoidoilla. Näitä ovat Dermapen-mikroneulaus tai Exilis Elite -radiotaajuusenergiaan perustuva ihon kiinteytyshoito, Hannamari Dietz toteaa.

Entä leikkausarpien hoito?

– Normaali leikkausarpi vaalenee ajan kuluessa, mutta se saattaa jäädä muuta ihoa vaaleammaksi. Sen voi toki tatuoida ihon väriseksi medipigmentoijalla, Hannamari Dietz kertoo.
Toisinaan arpi erottuu tummempana muusta ihosta.

– Jos tuoreet leikkausarvet altistuvat auringolle, tästä seuraa pigmentoituminen tummaksi. Sitä voi hoitaa laserilla tai mikroneulausarpihoidolla. Kaikki tuoreet arvet − ovatpa ne sitten leikkaus-tai tapaturma-arpia − tulisi suojata puolen vuoden ajan auringolta, Hannamari Dietz täsmentää.

Lue lisää:

Kaula paljastaa ikääntymisen merkit – Hoida dekolteeta kuten kasvoja

Teksti: Mirva Saukkola
Kuva: Colourbox

Kotilääkäri 7/2015

X