Kauneus

Paras seerumi kuivalle iholle? Annan testissä voittaja sai 10/10: ”Hinta-laatusuhde on kohdallaan”

Kosteuttavia seerumeita voi käyttää aamuin illoin läpi vuoden. Testiryhmä löysi sopivat tuotteet eri tarpeisiin ja tottumuksiin.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
iStock, valmistajat

Testasimme seitsemän erilaista kosteuttavaa seerumia. Katso tulokset, mikä seerumi oli paras!

Kosteuttavia seerumeita voi käyttää aamuin illoin läpi vuoden. Testiryhmä löysi sopivat tuotteet eri tarpeisiin ja tottumuksiin.

Annan testissä oli seitsemän erilaista kosteuttavaa seerumia. Testin paras seerumi ihastutti tuoksullaan ja hyvällä hinta-laatusuhteellaan.

Eucerin: kauneusunille

Eucerin Hyaluron-Filler Moisture Booster Night on tehokosteuttava hyaluronihappoa, glyseriiniä sekä B5-provitamiinia ja E-vitamiinia sisältävä geeliseerumi.
Eucerin Hyaluron-Filler Moisture Booster Night on tehokosteuttava hyaluronihappoa, glyseriiniä sekä B5-provitamiinia ja E-vitamiinia sisältävä geeliseerumi, 50 ml 30 e.

IHONI ON pintakuiva, ja siinä on ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Noudatan skin cycling -rutiinia, johon kuuluvan retinolin käytön vuoksi ihon kosteuttaminen on tärkeää.

TUOTE LUPAA silottaa pieniä juonteita. Geelikoostumus jättää ihon pehmeäksi ja kosteuttaa tehokkaasti.

NÄIN SE TOIMII: Levitän tuotetta puhtaalle iholle heti pesun ja hoitonesteen jälkeen.

PITIKÖ LUPAUS? Tuote tuoksuu raikkaalta ja tuntuu virkistävältä. Se tasoittaa ihoa selvästi, ja iho kuultaa kauniisti levityksen jälkeen.

TÄMÄ YLLÄTTI: Tuote rullautui iholla meikkiä levittäessä. Siksi aloin käyttää sitä vain iltaisin. Silti tuotteen peseminen iholta aamulla oli tarpeen.

Pisteet 8,5/10

Christina, 33

Testin paras seerumi! Patyka: luonnollisesti

Hedelmäisen tuoksuinen, kaikille ihotyypeille sopiva Patyka Hydra-Booster oli testin paras seerumi.
Hedelmäisen tuoksuinen, kaikille ihotyypeille sopiva Patyka Hydra-Booster edustaa ylellistä luonnonkosmetiikkaa, 30 ml 37 e.

IHONI ON suhteellisen normaalisti ikääntyvä, ajoittain pintakuiva sekaiho.

TUOTE LUPAA palauttaa ihon luonnollisen kosteustasapainon ja kirkastaa ihoa mineraalipitoisen veden, hyaluronihapon ja sieniuutteen avulla.

NÄIN SE TOIMII: Testasin seerumia ”ääriolosuhteissa” eli aurinkolomalla. Aurinko yleensä kuivattaa ihoani, mutta nyt huomasin, ettei kuivuuden tunnetta ollut lainkaan. Kosteutusta selkeästi kaivattiin, sillä tuote suorastaan hulahti ihoon.

PITIKO LUPAUS? Kyllä. Aion käyttää seerumia jatkossakin, sillä hinta-laatusuhde on kohdallaan.

TÄMÄ YLLÄTTI: Ihana tuoksu, josta tuli mieleen ylellinen kauneushoitola.

Pisteet 10/10

Eveliina, 51

Jaettu 2. sija: Kiehl’s: hajusteeton kosteuttaja

Kiehl’s Ultra Pure High-Potency Serum 1.5 % Hyaluronic Acid sisältää nopeasti imeytyvää hyaluronihappoa, joka täyteläistää ja kosteuttaa ihoa. Tämä oli testin toiseksi paras seerumi yhdessä Lumenen seerumin kanssa.
Kiehl’s Ultra Pure High-Potency Serum 1.5 % Hyaluronic Acid sisältää nopeasti imeytyvää hyaluronihappoa, joka täyteläistää ja kosteuttaa ihoa, 30 ml 28 e. Kiehl’sin seerumi oli testin toiseksi paras.

IHONI ON pintakuiva mutta helposti rasvoittuva ja taipuvainen epäpuhtauksiin.

TUOTE LUPAA vahvistaa ihon omaa suojamuuria ja tehdä ihosta täyteläisemmän ja kosteutetumman jo viikon käytön jälkeen.

NÄIN SE TOIMII: Tipauttelen pipetillä muutaman tipan seerumia kasvoille aamuin illoin. Tuote tuntuu sormissa liukkaalta ja imeytyy suhteellisen nopeasti.

PITIKÖ LUPAUS? Pesun jälkeinen kiristely helpottuu, mutta lisäksi tarvitaan kosteusvoidetta. Tuote muodostaa meikille kivan, sileän pohjan.

TÄMÄ YLLÄTTI: Pakkaus on todella pelkistetty ja tuote täysin tuoksuton.

Pisteet 9/10

Miia, 56

Evolve: hellä herkälle

Evolve Organic Beauty Blue Velvet Ceramide Serum on luonnonkosmetiikkaa. Se on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle.
Evolve Organic Beauty Blue Velvet Ceramide Serum on luonnonkosmetiikkaa. Se on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle, 30 ml 43 e.

IHONI ON hyvin pintakuiva, herkkä ja punoittava.

TUOTE LUPAA rauhoittaa ihon punoitusta sekä kosteuttaa ja vahvistaa kuivaa ja herkkää ihoa keramideilla, skvalaanilla ja kamomillalla.

NÄIN SE TOIMII: Puhtaalle iholle hierotaan 3–4 tippaa öljyä. Se levittyy hyvin ja jättää iholle öljyisen pinnan.

PITIKO LUPAUS? Öljyisestä koostumuksesta huolimatta tuote imeytyy nopeasti. Iho näyttää tasaisemmalta kuin ennen – tosin punoitus on lähes ennallaan. Kosteutusta ihoni ei tunnu ikinä saavan tarpeeksi. Myös nyt kuivimmat ihoalueet jäävät hiukan kireän tuntuisiksi.

TÄMÄ YLLÄTTI: Ihana, vaikkakin aika voimakas tuoksu rauhoitti illalla nukkumaan mennessä.

Pisteet 9–/10

Tinka, 46

Natuk: kotimaista laatua

Natuk Hydra Boost Kosteuttava kasvoseerumi sisältää antioksidanttista ruusujuuren kasvikantasolu-uutetta, joka vahvistaa ihoa.
Natuk Hydra Boost Kosteuttava kasvoseerumi sisältää antioksidanttista ruusujuuren kasvikantasolu-uutetta, joka vahvistaa ihoa, 30 ml 24 e.

IHONI ON pintakuiva ja pisamainen. Ihohuokosia näkyvillä nenänpielissä ja otsalla.

TUOTE LUPAA kosteuttaa tehokkaasti, auttaa suojaamaan ja vahvistamaan ihoa.

NÄIN SE TOIMII: Seerumia annostellaan pipetillä, ja se levittyy ja imeytyy hetkessä ihoon. Tuoksu on yrttimäinen, mutta kevyt.

PITIKO LUPAUS? Ainakin kesäiselle iholle seerumi tuntuu sopivan kosteuttavalta. Kahden viikon käytön jälkeen posket ovat pehmeät kuin persikka, eikä joskus ongelmalliseksi heittäytyvä t-aluekaan hilseile tai tunnu kuivalta.

TÄMÄ YLLÄTTI: Tuote on luonnonkosmetiikkaa, ja se on kehitetty ja valmistettu Suomessa, mikä on aina plussaa.

Pisteet 9–/10

Anna, 42

Jaettu 2. sija: Lumene: monitoimikosteuttaja

Testin toiseksi paras seerumi eli Lumene Lähde Nordic Hydra Birch Dew Jelly on 2-in-1-tuote, sillä se yhdistää seerumin ja kosteusvoiteen.
Testin toiseksi paras seerumi eli Lumene Lähde Nordic Hydra Birch Dew Jelly on 2-in-1-tuote, sillä se yhdistää seerumin ja kosteusvoiteen, 50 ml 33 e.

IHONI ON ohut ja kuiva.

TUOTE LUPAA antaa tehokasta, täyteläistävää kosteutusta seerumin tavoin ja hoitaa ihoa kuin kosteusvoide.

NÄIN SE TOIMII: Tuote levittyi hyvin ja jätti ihon pinnalle kosteutta sitovan kalvon, joka ei tuntunut epämiellyttävältä. Arastelin aluksi levittää sen päälle päivä- ja yövoidetta (joita ihoni vielä tämänkin tuotteen päälle tarvitsee), mutta kevyesti taputellen muut tuotteet asettuivat iholle hyvin. Myös meikin levitys onnistui.

PITIKÖ LUPAUS? Ihoni on ollut nyt hyvässä kunnossa. Tuote lupaa myös uutta hehkua kasvoille, enkä väitä vastaan.

TÄMÄ YLLÄTTI: Toimii hyvin matkoilla, joille ei halua pakata mukaansa monta eri purnukkaa.

Pisteet 9/10

Minna, 62

Foreo: yksin ja yhdessä

Foreo Supercharged Serum 2.0 on hajusteeton, ihoa kosteuttava ja vahvistava seerumi, jota voi käyttää yksin tai Foreon mikrovirtaa sisältävien laitteiden kanssa.
Foreo Supercharged Serum 2.0 on hajusteeton, ihoa kosteuttava ja vahvistava seerumi, jota voi käyttää yksin tai Foreon mikrovirtaa sisältävien laitteiden kanssa, 30 ml 65 e.

IHONI ON sekaiho, erityisesti poskipäissä on kuivuutta ja herkkyyttä.

TUOTE LUPAA tehdä ihosta sileämmän ja nuorekkaamman.

NÄIN SE TOIMII: Pisara lähes nestemäistä, aavistuksen tahmaista seerumia riittää koko kasvoille. Seerumi imeytyy nopeasti. Sitä voi käyttää tavallisen seerumin tapaan tai imeytymistä voi tehostaa Foreo-kasvoharjalla. Kokeilin molempia tapoja.

PITIKO LUPAUS? Seerumi ravitsi janoista ihoani. Kun kokeilin sitä yhdessä kasvoharjan kanssa, poskipääni hehkuivat punaisina. Tehokasta, mutta herkkäihoisen kannattaa käyttää varoen.

TÄMÄ YLLÄTTI: Foreo on ruotsalainen merkki, mutta seerumi on valmistettu Kiinassa.

Pisteet 8/10

Piia, 49

Lue myös: Kotiliesi.fi: Kasvattavatko ripsiseerumit todellakin ripsiä? Testasimme 6 seerumia – täyttyivätkö lupaukset?

X