Kauneus

Spa-hetki – Hemmottelua kotioloissa

Teksti: Anna.fi

Kolea ja sateinen syysilma kannattaa karkottaa mielestä rentouttavalla spa-hetkellä. Tunnelmallisen spa-tuokion saa loihdittua kotiin kynttilöiden, hemmottelevien hoitotuotteiden sekä saunan tai kylvyn avulla.

Koti-spa

Kylpyhetki rauhoittaa hyvään uneen

Virittäydy hemmotteluiltaan sytyttämällä kylpyhuoneeseen kynttilöitä, lämmittämällä sauna ja lisäämällä löylyveteen saunatippoja. Saunatipat rentouttavat ja rauhoittavat istuessasi löylyn lämmössä.

Myös kylpyhetkestä voi tehdä todellisen hemmottelun keitaan. Erilaiset yrttikylpysuolat tekevät kylvystä nautinnollisen ja lämmittävät kehoa elvyttämällä sen verenkiertoa, samalla kosteuttaen ja hellien kuivaa ihoa.

Kylpy myös rauhoittaa ja lievittää levottomuutta ja hermostuneisuutta sekä auttaa keskittymään. Kylpy tuo levollisen olon ja rauhoittaa hyvään uneen. Kylvyn ajaksi voi kasvoille levittää kosteuttavan naamion.

Yrttisuolasta voi tehdä myös virkistävän jalkakylvyn, mikäli kylpyammetta ei kotoa löydy.

Vartalon kuorinnalla saat kuolleen ihosolukon poistettua ja iho jää silkinpehmeäksi. Voit viimeistellä tunteen hyvän tuoksuisella suihkugeelillä.

Saunomisen tai kylpemisen jälkeen on hyvä kosteuttaa ihoa huolellisesti. Kosteusvoiteet ja vartalovoit voi valita mieleisistään tuoksuista.

Näillä tuotteilla Ellit loivat oman spa-hetkensä

  • Korresin Japanese Rose –vartalovoi 150 ml 20,90 €
  • Korresin Jasmine pehmentävä suihkugeeli 250 ml 11,90 €
  • Frantsilan rentouttava kylpysuola 400 g 13,90 €
  • Frantsilan Sininen hetki -löylytippoja 30 ml 9,10 €
  • Mádaran Moisturising Lotion 150 ml 17,59 €
  • Santén virkistävä Anti-Stress-naamio 2×7,5 ml 4 €
  • Santén syväpuhdistava ja kirkastava Acai Soft Peeling -kuorintavoide 2×7,5 ml 4 €

 

Ellien hemmottelevat spa-hetket

Pariskunnan hemmotteluhetki kotisaunassa

Järjestimme tunnelmallisen hemmotteluhetken omakotitalon puulämmitteisessä saunassa. Kynttilänvalossa oli mukava lämmitellä kirpakan ulkona vietetyn syyskuisen päivän päätteeksi.

Saunan kiukaalle veden seassa heitetyt Sininen hetki -löylytipat tuoksuivat meistä miellyttäviltä, vaikka eukalyptusmainen tuoksu toi mieleen flunssalääkkeen. Ehkäpä tipat sopisivatkin erityisen hyvin alkavan flunssan torjuntaan. Henki tuntui ainakin kulkevan helpommin saunahetken päätteeksi.

Kehon puhdistuksen aloitimme Korresin suihkugeelillä, jonka jasmiinintuoksu oli varsin voimakas. Geelimäisestä olomuodostaan huolimatta aine vaahtosi iholla ihanan pehmeästi ja runsaasti.

Kasvoille käytimme Acai-kuorintavoidetta, joka vaikutti pienenpienine hippusineen varsin hellävaraiselta. Miestä on aiemminkin kiusattu kuorinnalla, joten tällä kertaa toimenpide sujui varsin kivuttomasti. Tuoksu oli miehenkin nenään tarpeeksi neutraali.

Seuraavaksi kasvot saivat päälleen Santén Anti-Stress-naamion, joka tuntui levitettäessä viehättävän kermaiselta. Naamio ylitti kuitenkin miehisen egon sietokyvyn niin pahasti, että siitä ei enää jälkikäteen herunut kommentteja. Naamio oli kätevä yhdistää Frantsilan kylpysuolalla tehtyyn jalkakylpyyn, sillä molempien annettiin vaikuttaa 15 minuuttia. Sienimetsällä kumisaappaissa haudotut jalat virkistyivät kylvyssä ja kantapäidenkin iho tuntui hoidon jälkeen pehmeämmältä.

Rentouttavan saunomisen jälkeen levitimme Korresin vartalovoita kehon kaikkein kuivimpiin kohtiin. Japanilaisen ruusun tuoksu oli sopivan vieno eikä liian kukkainen kranttuun nenääni. Tuote imeytyi iholle vartalovoiksi yllättävän tehokkaasti. Kosteutuksen viimeistelimme Mádaran kosteusvoiteella, joka sen sijaan imeytyi hitaammin. Kosteusvoiteen ainesosina on käytetty merilevää, piharatamoa, kehäkukkaa ja kamomillaa, ja sen tuoksu on varsin erikoinen mutta raikkaudessaan mukavaa vaihtelua tavalliseen tuoksuvalikoimaan.

Pariskunnan miehisen osapuolen ei voi sanoa hihkuneen onnesta kasvo- ja muista hoidoista kuullessaan. Hän kuitenkin kärvisteli kiltisti läpi naisellisen hömpötyksen suhteellisen vähin vastalausein ja molemmille jäi illasta mukava muisto.

Merja, 30 v.

Spa-hetki kavereiden kesken

Kaverini Sannan taloyhtiön juuri uusittu sauna lämpesi tällä kertaa kavereiden sauna-iltaa varten. Frantsilan yrttitipat tekivät saunasta heti kutsuvamman – löylytippojen tuoksu oli ihanan luonnollinen ja raikas. Kaikki meistä miettivätkin, että tippoja voisi käyttää myös tuoksulamppussa tai ilmankostuttimessa.

Jalkakylpy rentoutti ja toi ihanaa ylellisyyttä saunahetkeen. Kun jalkoja oltiin tarpeeksi uitettu ja laventelia tuoksuteltu, siirryimme kuorimaan kasvomme – kuorinnan jälkeen kasvot jäivät ihanan pehmeiksi! Kasvojen hoidon jälkeen testasimme suihkugeelin, jonka kosteuttava vaikutus sai meiltä plussaa. Suihkugeelin tuoksu oli melko voimakas.

Saunatiloista pukuhuoneeseen siirryttyämme viimeistelimme hemmotteluhetkemme vartalovoilla. Korresin Japanese Rose –vartalovoita tehosi mainiosti kaikkein kuivimpiin alueisiin, Mádaran Moisturising Lotion taas tuntui hyvältä perusvoiteelta vartalolle.

Kira 22 v., Sanna 25 v., Nina 23 v.

Rentoutumista saunan lämmössä

Järjestin itselleni rentouttavan saunahetken syksyisen päivän päätteeksi. Kun taivaalta vihmoi vettä vaakatasossa ja työviikko oli ohitse, oli hemmotteluhetki todella paikallaan. Lämmin sauna kynttilän valossa oli täydellinen tähän hetkeen.

Saunatipat toivat löylyyn raikkaan tuoksun ja hieman tukkoinen olo avautui tehokkaasti hengittäessäni syvään eukalyptuksen tuoksuista löylyilmaa.

Tein itselleni myös yrttikylpysuolajalkakylvyn, joka virkisti väsyneitä jalkoja mukavasti samalla kun nautin löylyn lämmöstä. Kylvyn mineraalisuolan sanotaan rentouttavan lihaksien ohella myös mieltä.

Löylyjen jälkeen ihohuokoset olivat avoinna vastaanottamaan hellävaraisen kuorinnan. Kun olin huuhdellut kuorinnan iholtani, pistäydyn vielä pikaisesti löylyissä naamio kasvoillani. Kosteuttavan naamion vaikutus tehostui lämmössä ja iho sai todellisen syväpuhdistuksen.

Saunomisen päätteeksi peseydyin pehmeävaahtoisella jasmiinintuoksuisella suihkugeelillä. Rentouttavan hemmotteluhetken kruunasi tehokkaasti kosteuttava ruusuinen vartalovoide.

Sari, 32 v.

Vuoden viimeinen kesämökkireissu

Maalle matkaaminen tuntuu aina luksukselta, odotti siellä sitten sauna tai haravointi. Pitkän ulkoilupäivän lomassa on mukava lämmittää savusaunaa ja suunnitella ihanaa hemmotteluhetkeä. Hemmottelutuotteiden lisäksi olin varannut kynttilöitä, ulkotulia sekä Tähtikoivun mahlajuomaa. Tällä kertaa hemmotteluhetkeen valmistautuivat naiset kolmessa sukupolvessa.

Savusaunan tuoksu on itsessään niin juhlallinen, että siinä ei yleensä löylytippoja tarvita. Joskus on kuitenkin kiva tuunata mökkispa täyteen loistoonsa. Frantsilan yrttitipat tuoksuivat luonnollisilta ja tekivät saunahetkestä eksoottisemman. Jalat sujautimme laventeli-jalkakylpyyn sen rauhoittavan ja miellyttävän tuoksun leijaillessa ympärillämme. Jalkakylvyn jälkeen jalat tuntuivat rentoutuneilta.

Saunomisen lomassa pulahdimme aina välillä kylmään järviveteen. Hetken aikaa saunottuamme me aikuiset kuorimme kasvojemme ihon, nuorimmaisen jäädessä naureskelemaan ”mönjäisille” kasvoillemme. Olin varannut pikkuneidille hieman luomuhunajaa, jota hän sai sivellä iholleen. Kun kuorinta oli huuhdeltu pois ja kasvot todettu pehmeiksi, siirryimme vilvoitteluhuoneeseen naamioiden pariin. Sekä kuorinnan että naamion tuoksumaailma miellytti meitä molempia aitoudellaan.

Kun naamio oli huuhdottu pois, tutustuimme Korresin suihkugeeliin ja vartalovoihin. Kaiken tämän jälkeen jäimme raukeina katsomaan ikkunan takana ulkona tuulessa lepattavia ulkotulia ja vain nautimme hyvästä olostamme. Pienellä panostuksella tuotteisiin ja tunnelmaan voi kotioloissakin loihtia spa-kokemuksen, joka ei hetkessä unohdu.

Anneli 60 v, Niina 33 v, Nelli 8 v.

Lue lisää: Korres, Frantsila, Mádara, Santé

X