Kauneus

Testasimme hiusnaamiot – huipputuotteet yllättivät tehokkuudellaan

Testasimme, saako kotona käytettävillä hiusnaamioilla talven kuivattamaan ja pipon lätistämään tukkaan kiiltoa, kosteutta ja hyvinvoivaa ilmettä.
23.1.2018 Teksti: Annan toimitus Kuvat: Kuva iStock ja valmistajat

Kiharoille kimmoisuutta

Sebastian Twisted Elastic Treatment 150 ml 44 e.

Hiukseni ovat luonnonkiharat, melko hennot, käsitellyt ja siksi etenkin latvoista kuivat. Kiharille hiuksille tarkoitetut tuotteet helposti latistavat ja rasvoittavat hiukseni nopeasti.

Tuote lupaa pehmentää, ravita ja vahvistaa hiuksia ja tehdä kiharoista joustavat.

Näin se toimii: Aivan ihana tuoksu! Naamion koostumus on pehmeä, ja tuote levittyy helposti. Vaikutusajaksi riittää 3 minuuttia.

Pitikö lupauksensa? Ihanaa, vihdoin hiusnaamio, joka ei poista hiuksista ilmavuutta! Kiharat tuntuvat muotoutuvan aiempaa kauniimmin. Ehdottomasti uusi naamiosuosikkini!

Tämä yllätti: Tuote ei ylihoida, mutta tekee hiuksen pinnasta si-leämmän pilaamatta kiharaa.

Pisteet: 9/10

Outi, 38

Vahvistusta ja sileyttä

Four Reasons Black Edition Intensive Treatment 150 ml 15 e.

Hiukseni ovat lasiset, liukkaat ja värjäämättömät. Haluaisin kiiltoa ja tuuheutta.

Tuote lupaa vahvistaa hiuksia ja antaa niille kiiltoa ja sileyttä.

Näin se toimii: Tuubin sisältö yllättää tuoksullaan, joka tuo mieleen joulun. Vaikutusaika on 5–15 minuuttia. Käytetään kerran tai kaksi viikossa hoitoaineen rinnalla.

Pitikö lupauksensa? Välittömästi käytön jälkeen hiukset tuntuvat tavallista vahvemmilta ja kuohkeammilta. Vaikutus säilyy juuri ja juuri seuraavaan pesuun. En huomaa hiusten kiiltävän tavallista enempää. Tehohoitonaamioksi tuote muistuttaa kovin paljon tavallisia hoitoaineita.

Pisteet: 7/10

Johanna, 39

Värjätylle tukalle kirkkautta

L’Oréal Paris Botanicals Geranium Radiance Remedy Mask värjätyille hiuksille 200 ml 9 e.

Hiukseni ovat kuivat ja kosteutta janoavat.

Tuote lupaa hoitaa värjättyjä ja haalistuneita hiuksia, kosteuttaa ja kirkastaa.

Näin se toimii: Naamiota levitetään tukkaan pähkinän kokoinen määrä ja annetaan vaikuttaa kolme minuuttia. Tuotetta on hankala ottaa sopiva määrä päältä avattavasta purkista. Tuoksu on miellyttävän mausteinen.

Pitikö lupauksensa? Tukka tuntuu keveältä ja raikkaalta. Kirkastumista en kuitenkaan juuri huomannut. Plussaa siitä, että tuote ei sisällä silikoneja, parabeeneja eikä keinotekoisia väriaineita. Hyvä hinta-laatusuhde.

Tämä yllätti: Purkki on valmistettu täysin kierrätetyistä materiaaleista, ja se on helppo kierrättää käytön jälkeen.

Pisteet: 8/10

Elisa, 35

Hentojen hiusten kaveri

Moroccanoil Weightless Hydrating Mask 250 ml 45 e.

Hiukseni ovat hennot ja kiillottomat. Vaalennetut osat kuivuvat, erityisesti latvoista.

Tuote lupaa tarjota nopean avun hennoille, kuiville hiuksille. Arganöljy parantaa hiusten rakennetta, elastisuutta ja kiiltävyyttä sekä auttaa niitä kestämään lämpökäsittelyä.

Näin se toimii: Levitin hyppysellisen naamiota pyyhekuiviin hiuksiin viideksi minuutiksi. Huuhtominen vei tavallista enemmän aikaa, mutta normaalisti takkuuntuvat hiukset oli helppo kammata.

Pitikö lupauksensa? Kolmen kerran jälkeen latvat eivät tunnu kuivilta, mutta kiiltoa kallis tuote ei (ainakaan vielä) lisännyt.

Tämä yllätti: Hieman petyin siihen, ettei ihana tuoksu juuri jäänyt hiuksiin.

Pisteet: 8/10

Miia, 51

Tehokas kosteuttaja

Kérastase Nutritive Masquintense Fine Hair 200 ml 42 e.

Hiukseni ovat hennot, värjätyt, luonnonkiharat, pörröisyyteen sekä kuivuuteen taipuvaiset.

Tuote lupaa ravita tehokkaasti kuivia, erittäin herkistyneitä ja ohuita hiuksia sekä suojata hiuksia kuivumiselta.

Näin se toimii: Pakkauksessa ei ole käyttöohjetta, joten annan naamion vaikuttaa kymmenisen minuuttia ja käytän sitä kerran viikossa. Purkin käyttö suihkussa on hankalaa, ja naamiota tulee kaapaistua enemmän kuin olisi tarpeen.

Pitikö lupauksensa? Kyllä. Jo ensimmäisen kerran jälkeen hiukset tuntuivat pehmeiltä ja näyttivät kiiltäviltä. Käyttö kerran viikossa piti kuivuuden loitolla.

Tämä yllätti: Tuoksu on todella voimakas. Ilman sitä tämä olisi ollut täyden kympin tuote.

Pisteet: 9/10

Piia, 43

Joustavuutta ja kiiltoa

Rich Pure Luxury Argan Colour Protcet Therapy Mask 200 ml 16 e.

Hiukseni ovat taipuisat, polkkapituiset ja raidoitetut. Kaipaisin tuuheutta ja kiiltoa.

Tuote lupaa kosteuttaa ja palauttaa hiusten joustavuuden ja kiillon. Argan-, manteli- ja pellavansiemenöljy pehmentävät hiukset.

Näin se toimii: Tuoksu on miellyttävän mieto, toffeinen, ja paksu tuote vaikuttaa riittoisalta: pieni määrä levittyy hyvin. Vaikutusaika olisi 10–25 minuuttia, mutta ruuhkavuosinaisella on aikaa vain viiteen.

Pitikö lupauksensa? Hiukset tuntuvat käytön jälkeen jäntevämmiltä ja hyvinvoivilta. Vaikutus tuntuu jatkuvan jopa seuraavan pesun yli. Hiuksiin on tullut myös hieman kiiltoa. Hyvä hinta-laatusuhde!

Pisteet: 9,5/10

Lilli, 40

Vaaleiden hiusten kirkastaja

Joico Blonde Life Brightening Masque 150 ml 30 e.

Hiukseni ovat pitkät, vaalennetut, karheat ja helposti takkuuntuvat. En aina ehdi laittaa hoitoainetta lainkaan.

Tuote lupaa ravita ja syväkosteuttaa kuivahtaneet hiukset sekä antaa niille kiiltoa ja pehmeyttä. Sisältää monoi- ja tamanuöljyjä.

Näin se toimii: Tuote tuoksuu hyvältä ja tuntuu lupaavan täyteläiseltä. Sitä pitää käyttää paljon kerralla, jotta aine leviäisi paksuihin hiuksiini kauttaaltaan. Käytön jälkeen hiukset on helppo selvittää.

Pitikö lupauksensa? Kolmen kerran jälkeen hiukseni ovat selvästi pehmeämmät kuin ennen, ehkä myös kiiltoa on tullut lisää. Hintava tuote, mutta tehoakin löytyy.

Pisteet: 9/10

Matilda, 42

Pörhötukan pelastushoito

Luonnontaipuisat ja ohuehkot hiukseni pörhistyvät talviaikaan helposti, toisaalta latistuvat ja sähköistyvät pipon alla. Kaipasin siis hiuksia voimistavaa hoitoa, joka toisi kiharoihini uutta kimmoisuutta.

Pääsin Henkel Oy:n koulutuskampaamoon kokeilemaan Schwarzkopfin hoito- käsittelyä, jossa käytetään luonnollisia kasviöljyjä sisältäviä Oil Ultime -tuotteita.

Ensin hiuspohjalle tehtiin hellävarainen kuorinta ja hieronta, jonka aikana hiukset saivat imeä itsensä hoitavia jasmiini- ja laventeliöljyjä. Hieronnan jälkeen hiukset pestiin ja hoidettiin kevyellä, ruusuöljyä sisältävällä sampoolla ja hoitoaineella.

Vaikka kaikki tuotteet sisälsivät öljyjä, mistään ei tullut rasvainen tai raskas tunne. Tuotteiden tuoksu oli myös todella miellyttävä.

Hoidon jälkeen hiukseni kihartuivat paremmin kuin pitkään aikaan. Nyt, viikon kuluttua hoitokäsittelystä, hiukset tuntuvat yhä selvästi elinvoimaisemmilta ja kosteutetummilta kuin ennen käsittelyä.

Emma Koivula

Schwarzkopf Oil Ultime -hoidon voi ottaa muun kampaamokäynnin, esim. hiustenleikkuun, yhteydessä. Hinta kampaamosta riippuen noin 10–20 e.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *