Jääkaapin puhdistaminen ei vaadi ihmeaineita.
Jääkaapin puhdistaminen ei vaadi ihmeaineita.
Koti ja sisustus

Likainen jääkaappi? Näin puhdistat jääkaapin ympäristöystävällisesti, jopa kokonaan ilman markettien puhdistusaineita

Puhdas jääkaappi pitää ruoankin raikkaampana. Kysyimme Martoilta, miten jääkaapin puhdistaminen onnistuu mahdollisimman ympäristöystävällisesti.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Täysi jääkaappi on kovalla koetuksella. Siksi jääkaappi on hyvä puhdistaa esimerkiksi ennen joulua tai muita juhlapyhiä, jolloin se usein on herkkuja pullollaan.

Mutta miten ympäristöystävän kannattaa puhdistaa jääkaappi? Neuvonnanjohtaja Teija Jerkku Marttaliitosta kehottaa luonnonystäviä valitsemaan kaupan hyllyltä ympäristöystävällisen astianpesuaineen, jolla jääkaapin puhdistus onnistuu mainiosti.

Jos kotoa ei siivousinnon iskiessä löydy ympäristöystävällistä astianpesuainetta eikä kauppareissu houkuta, Jerkku kehottaa luonnonystäviä kokeilemaan jääkaapin pudistamista vedestä ja ruokasoodasta tehdyllä tahnalla sekä etikalla.

Jääkaapin puhdistaminen: ruokasooda-vesitahna poistaa pinttymät, etikka kirkastaa ja hävittää hajuja

Valmista ruokasooda-vesitahna annostelemalla esimerkiksi lautaselle yksi ruokalusikallinen ruokasoodaa ja tilkka vettä. Ota tahnaa sitten lautaselta pehmeään sieneen tai siivousliinaan ja hankaa liat pois. Etikkaa voi laittaa suoraan siivousliinaan ihan sellaisenaan.

– Ruokasooda poistaa pinttymiä aika hyvin, etikka taas kirkastaa. Etikasta lähtee omanlainen hajunsa, mutta se lähtee aika nopeasti pois, Jerkku sanoo.

Kun jääkaapin siivoamiseen käyttää ruokasooda-vesitahnaa ja etikkaa, täytyy jääkaappi lopuksi pyyhkiä veteen kostutetulla liinalla, jotta ruokasooda-vesitahnan rippeet ja voimakkaan tuoksuinen etikka eivät jää jääkaappiin.

Haiseeko jääkaappisi puunaamisesta huolimatta? Jos jääkaapin paha haju ei lähde pesemällä, kannattaa kokeilla edullisia ja luonnollisia hajusieppareita.

X