Muoti

Yksi vaate ratkaisi muuttumisleikkiin osallistuneen Merjan pukeutumispulman – haalari sopii sekä sporttityyliin että juhlaeleganssiin

Golfia rakastava Merja Mäkitalo etsi ideoita sporttiseen tyyliin, joka tarvittaessa muuntuisi myös juhlaan. Ratkaisu löytyi kestohitiksi muodostuneesta haalarista.

Teksti:
Milla Muurimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Syksyn sävyjä toistava haalari pukee Annan muuttumisleikkiin osallistunutta Merja Mäkitaloa. 

Golfia rakastava Merja Mäkitalo etsi ideoita sporttiseen tyyliin, joka tarvittaessa muuntuisi myös juhlaan. Ratkaisu löytyi kestohitiksi muodostuneesta haalarista.

Golf on rakas harrastus 50-vuotiaalle Merja Mäkitalolle. Turussa tutkimuspäällikkönä työskentelevä Merja kertoi haluavansa oppia pukeutumaan viheriöillä nähtävään siistiin sporttityyliin.

Kuvausvaatteeksi Merjalle valittiin haalari, jota mukavampaa ja monikäyttöisempää asua on vaikea löytää. Lenkkareihin yhdistettynä se tuo Merjan tyyliin kaivattua sporttisuutta. Kun haalarin seuraksi pukee näyttävät korut, iltalaukun ja korkokengät, asu kelpaa myös juhliin.

Lue myös: Yritysjohtaja Mirkku Kullbergin sporttisen tyylin kulmakivi ovat valkoiset paitapuserot: ”Pyrin muuttamaan ilmettä asusteiden kautta”

Blondista brunetiksi – tumma väri saa hiukset näyttämään paksummilta

Annan Muuttumisleikkiin osallistunut Merja Mäkitalo ensimmäisessä kuvassa ennen muutosta ja toisessa muutoksen jälkeen.
Merja on viihtynyt vuosikausia blondina, mutta muuttui rohkeasti brunetiksi. – Joskus nuorena minulla on ollut viimeksi tummat hiukset. En olisi itse uskaltanut vaihtaa väriä.

Merja kaipasi vaihtelua myös vuosia samana pysyneeseen tukkatyyliinsä. Merjan hiuslaatu on hento, ja hän kuvaili tukkansa olevan ”aina lättänä”. Saadakseen tuuheutta tukkaansa Merja on käyttänyt ahkerasti kiharrinta. Muuttumisleikissä kampaaja Emmi Sipilä valitsi hiusten väriksi suklaanruskean sävyn, joka sopii Merjan ihon väriin ja kehystää kasvoja kauniisti. Yksisävyinen tumma saa myös hiukset näyttämään paksummilta. Tukan pituus puki Merjaa, mutta sitä leikattiin graafisempaan muotoon.

Suojaava meikkivoide mukaan arkirutiiniin

Luonnollista meikkiä suosiva Merja Mäkitalo ihastui tummaan silmämeikkiin ja aikoo opetella tekemään sen myös itse.
Luonnollista meikkiä suosiva Merja Mäkitalo ihastui tummaan silmämeikkiin ja aikoo opetella tekemään sen myös itse.

Meikkinsä Merja on tottunut pitämään luonnollisena. Meikkaaja Ilkka Ruotsalainen ihastui Merjan kuulaaseen ihoon, mutta kehotti häntä lisäämään rutiiniinsa meikkivoiteen, joka sekä suojaa että lukitsee kosteuden iholle. Merjan silmiin tuotiin säihkettä tummalla silmämeikillä, joka sopii erinomaisesti juhlin.

Merjan tyylin kulmakivet päästä varpaisiin

Annan Muuttumisleikkiin osallistunut Merja Mäkitalo muutoksen jälkeen yllään oranssi haalari.
Haalarin voi yhdistää niin korkokenkiin kuin lenkkareihinkin.

Haalari

Monikäyttöisen haalarin vyö ja avara kaula-aukko korostavat vartalon parhaita puolia.

Korut

Vajaamittainen hiha paljastaa korun. Suuria koruja ei kannata säästellä vain juhliin. Yksinkertaisestakin asusta saa näyttävän, kun sen viimeistelee koruin.

Meikki

Tumma silmämeikki sopii juhliin, ja tekoripsillä saa intensiivisyyttä katseeseen. Pienet ripsitupot on helppo liimata ripsirajaan ilman ammattilaisen apua.

Hiukset

Tasainen ja tumma värisävy saa hiukset näyttämään ryhdikkäämmiltä ja paksummilta.

X