Lifestyle

Tapaa Jenni Haukio, Dan Brown ja Tommy Hellsten Helsingin Kirjamessuilla – vinkit viikonloppukävijälle

Vielä ehdit Helsingin Kirjamessuille! Tee itsellesi suunnitelma ja mieti mitä haluat nähdä ja kokea viikonloppuna: tutustu vaikkapa suomalaiseen runouteen valtakunnan ykkösnaisen Jenni Haukion opastuksella ja tapaa jännityksen mestari kirjailija Dan Brown.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Helsingin Messukeskus

Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2017.

Vielä ehdit Helsingin Kirjamessuille! Tee itsellesi suunnitelma ja mieti mitä haluat nähdä ja kokea viikonloppuna: tutustu vaikkapa suomalaiseen runouteen valtakunnan ykkösnaisen Jenni Haukion opastuksella ja tapaa jännityksen mestari kirjailija Dan Brown.

Kiinnostavatko dekkarit, historialliset romaanit vai runot? Haluatko sivistyä, hiljentyä vai löytää yhteiskunnallisen vaikuttajan itsessäsi? Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 26.–29.10.2017, ja moni suuntaakin kirjamessuille viikonlopun aikana. Messut jatkuvat lauantaina klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18.00. Listasimme 8 vinkkiä viikonlopun kävijälle.

Löydä yhteiskunnallisuus itsessäsi.

Valitse esimerkiksi lauantaikeskustelut. Miltä kuulostaa Kaupunkiaktivismi haastaa demokratian  ja Vuoden poliittiset kirjat?

Astu yllättäville alueille.

Tutustu ohjelmaan etukäteen, ja mene kuuntelemaan vaikka viisasta tähtitieteilijä Esko Valtaojaa Ursan osastolle  tai poikkea tilaisuuteen Enkelit yöpöydällä.

Opi jotain uutta itsestäsi.

Hiljenny miettimään syntyjä syviä Tommy Hellstenin ja Kalevi Virtasen kanssa sunnuntaisessa Valo syntyy pimeässä – Havaintoja elämän keskeltä -kohtaamisessa tai opi mitä on Vanhenemisen taito (tilaisuus sekä lauantaina että sunnuntaina).

Pyhitä osa viikonlopusta runoille ja tapaa Jenni Haukio!

Tutustu lauantaina suomalaiseen runouteen valtakunnan ykkösnaisen Jenni Haukion opastuksella tilaisuudessa Suomalaisen runon ääni.  Keskustelemassa Jenni Haukion lisäksi Anja Salokannel ja Vilja-Tuulia Huotarinen. Haastattelijana Anna Kortelainen. Jatka teemaa sunnuntaina Runousaamiaisella.

Kohtaa lempikirjailijasi ja idolisi livenä.

Messuille osallistuu kaikkiaan yli 1 000 kirjailijaa, ja lukuisia elämäkertakirjojen tähtiä joten tutustu ohjelmaan ja etsi omasi. Viikonloppuna esiintyvät esimerkiksi jännityksen mestari Dan Brown, lähihistorian ja Helsingin kuvaaja Kjell Westö, mammuttiromaanin kirjoittanut runoilija Miki Liukkonen, rakastettu historiallisten romaanien tekijä Kaari Utrio, aina kiinnostava Juha Itkonen, vahvojen naisten tulkki Raija Oranen, suorapuheinen Sofi Oksanen, virallinen kapinallinen Pentti Linkola sekä iki-ihanat artistit Eino Grön ja Heikki Salo.

Kartuta kirjavarastoasi.

Anna itsellesi lupa sortua muutamiin heräteostoksiin osastoilla, mutta tutustu myös Antikvariaattialueeseen. Kierrätys kannattaa myös painotuotteissa. Sitä paitsi jos ostat joululahjakirjat jo nyt, ehdit lukea ne itse ensin.

Maistele myös muunlaisia makuja.

Samalla messulipulla voit osallistua myös Viini ja Ruoka -tapahtumaan, josta kannattaa hakea maistiaiset ja uusia vinkkejä arkeen ja syksyn juhliin.

Anna sattumalle mahdollisuus.

Älä tee itsellesi liian tiukkaa messuohjelmaa, vaan varaa aikaa myös haahuiluun ilman päämäärää. Voit yllättäen kohdata kirjoja, asioita ja kirjailijoita, joista et edes tiennyt olevasi kiinnostunut. Jos väsyt kiertämään osastoilla ja tapahtumissa, niin pysähdy ja bongaa tuttuja kirjailijoita käytävillä – ja suo idoleillesi ystävällinen huomio. Useimmat kirjailijat ilahtuvat vilpittömästä palautteesta.

X