Blogit 9.5.2014

Makaronilaatikko

Teksti: Dick Lindertz

Lihamakaronilaatikko on vain yksinkertaisesti hyvää, minkäs sille voi! Olen yrittänyt välillä jalostaa sitä hienoilla kastikkeilla, lisäämällä sieniä, pekonia, porkkanaa…. mutta tänään oli toive että tee lihamakronilaatikkoa ilman mitään ”krumeluureja”. Joten sen tein ja hyvää tuli!

makronilaatikko

Ohje
  • 1 pussi makaroneja (400g)
  • 2 sipulia
  • 400g jauhelihaa
  • 3 kananmunaa
  • 8 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl worcesterkastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 lihaliemikuutio
  • Rypsiöljyä

Keitä makaronit kypsäksi lihaliemellä maustetussa vedessä. Kuutioi sipulit ja paista niitä pannulla rypsiöljyssä kunnes ne ovat vähän läpikuultavia, lisää jauheliha, mustapippuri, maustepippuri, suola, paprikajauhe, worcesterkastike ja soijakastike. Paista kunnes jauhelihaa on tasaisen harmaata (älä ruskista).

Valmista munamaito vatkaamalla kanamunat maitoon. Yhdistä sipuli-jauheliha seos ja makaronit ja kaada ne isoon kannelliseen uunivuokaan, kaada päälle munamaito (maidon pitää peittää jauheliha-makaroni seos kokonaan). Laita kannella peitettynä 175 asteiseen uuniin 45 minuutiksi, ota kansi pois ja nosta lämpötila 200 asteeseen ja anna kypsyä vielä n. 15 min tai kunnes pinnassa on väriä.

Käyttämällä kannelista vuokaa vältyt siitä että lihamakaroninlaatikon pinta tulee kivikovaksi, mutta jos pidät kovasta pinnasta kypsennä alusta asti ilman kanttaa (n.50 min).

makaronilaatikko annos

Dick Lindertz

Kommentit (4)

Nam!

Kiitos ohjeesta, hyvää tuli!

Kannattaa huomata että näillä ainesmäärillä tarvitaan aika iso vuoka (noin 2,5 l) että kaikki mahtuu. (Mun KoKo HOT oli sen verran pieni että piti jättää osa makaroneista pois.)

Seuraavalla kerralla teen vähän vähemmän myös siksi, että (näin yhden hengen taloudessa) toisena ja kolmantena päivänä sama mikrossa lämmitetty makaronilaatikko ei houkuttele enää niin paljoa 😉

Kokeilepa paistaa makrulootan tähteet pannulla: Öljyä ja valkosipulimurskaa kuumennetaan ensin. Paista keskilämmöllä kymmenisen minuuttia Hieman juustoraastetta vielä pinnalle, levy nollalle, hetkeksi kansi päälle… Herkkua!

Nam!

Kiitos Joni, lisäsin myös ohjeeseen että ”isoon kannelliseen uunivuokaan” on tosiaan perhekokoinen ohje. Itselläni myös sama ongelma silloin kun ei ole muita syöjiä kuin minä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *