Blogit 28.12.2014

Teeleipä

Teksti: Dick Lindertz

Teeleipä on helppo pikkusuolainen, joka valmistuu noin 20 minuutissa ja maistuu lämpimänä kuuman juoman kanssa. Se on läheistä sukua Amerikkalaiselle Biscuits:ille ja Englantilaiselle makealle Scones:ille.

teeleipä

Ohje  (1 leipä)

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl leivinjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 rkl juoksevaa voita tai leivontarasvaa

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita haarukalla vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen. Lisää lopulta rasva ja sekoitta massaa vain niin että ainekset sekoittuu, älä vaivaa tai sekoita liikaa. Muotoile ja taputtele rasvasin käsin taikinasta pyöreä leipänen. Voit leikata veitsellä tai taikinapyörällä sen pintaan valmiit taittokohdat.

Laita leipänen 225 asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi

Dick Lindertz