Pikapullat
Pikapullat ovat ratkaisu yllättäen iskevään pullanhimoon. Nimensä mukaisesti ne syntyvät nopeasti ilman vaivaamista ja kohottamista. Pikapulla on parasta leivontapäivänä. Yli jäävät pullat voi mainiosti pakastaa.
Ainekset
Pikapullat
- 100 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl mustikoita
Pinnalle
- 1/2 dl voisulaa
- hienoa sokeria
Lisäksi
- muffini- tai leivosvuokia
Valmistusohje
Pikapullat leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sekaisin. Lisää muna hyvin sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
3. Täytä vuoat puoliväliin taikinalla, lisää mustikat ja peitä lopulla taikinalla.
4. Paista pikapullat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sivele pikapullat sulatetulla voilla, ripottele pinnalle hienoa sokeria.
Katso myös: Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Kotilieden paras pullataikina ja pulla kuudella eri tavalla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous