pikapullat
Reseptit

Pikapullat

Pikapullat ovat ratkaisu yllättäen iskevään pullanhimoon. Nimensä mukaisesti ne syntyvät nopeasti ilman vaivaamista ja kohottamista. Pikapulla on parasta leivontapäivänä. Yli jäävät pullat voi mainiosti pakastaa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikapullat

  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl mustikoita

Pinnalle

  • 1/2 dl voisulaa
  • hienoa sokeria

Lisäksi

  • muffini- tai leivosvuokia

Valmistusohje

Pikapullat leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sekaisin. Lisää muna hyvin sekoittaen.

2. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

3. Täytä vuoat puoliväliin taikinalla, lisää mustikat ja peitä lopulla taikinalla.

4. Paista pikapullat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sivele pikapullat sulatetulla voilla, ripottele pinnalle hienoa sokeria.

Katso myös: Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kotilieden paras pullataikina ja pulla kuudella eri tavalla

X