Reseptit

Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta

Tuoretta pullaa ei mikään voita, ja pakastepullataikina tuo nopean helpotuksen äkilliseen pullanhimoon. Levitä ohueksi kaulittujen taikinalevyjen päälle kinuskikastiketta sekä tuoreita vadelmia, kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Valmiit pullat viimeistellään kinuskikastikkeella ja tuoreilla vadelmilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Pullataikinan väliin rullataan vadelmia ja kinuskikastiketta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta:

  • 1 pkt (400 g) pakastepullataikinaa
  • 1 1/2 dl valmista kinuskikastiketta
  • 2 dl vadelmia

Voiteluun

  • 1 muna

Pinnalle

  • kinuskikastiketta
  • vadelmia

Valmistusohje

1. Sulata taikinalevyt ja kauli ne hieman ohuemmiksi. Levitä molemmille levyille kinuskikastiketta ja vadelmia. Kääri levyt rullalle ja leikkaa molemmat rullat 6 osaan.

2. Nosta pullat paperivuoilla vuorattuun muffinipeltiin. Anna kohota parikymmentä minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

3. Valuta jäähtyneiden pullien pinnalle vähän kinuskikastiketta ja koristele vadelmilla.

Lisää vadelmaisia leivonnaisia:

981267-mazariini2048.jpg

Mazariinikakku vadelmien kera

738636-Vadelma-suklaamuffinit.jpg

Vadelma-suklaamuffinit

732728-vadelmapiirakka.jpg

Vadelmapiirakka

Kotiliesi.fi: Vadelma-vaahtokarkkileivokset

X