Mazariinikakku vadelmien kera
Tämän mazariinikakun parhain puoli on se, että jälkiruoka pysyy ihanan mehevänä useammankin päivän. Loistava resepti etenkin vadelman ystäville!
Ainekset
- 300 g mantelimassaa
- 100 g pehmeää voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 3 dl vadelmia
Vadelmakastike
- 250 g vadelmia
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl perunajauhoja
- + 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Mazariinikakku ja pähkinätoscatortut säilyvät mehevinä parikin päivää.
1. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota vuoan reunat. Raasta mantelimassa raastimen hienolla terällä. Sekoita raaste sähkövatkaimella pehmeään voihin. Lisää munat yksi kerrallaan, sitten sokeri ja sitruunankuori, ja sekoita hyvin. Kääntele lopuksi taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos.
2. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsältä. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
3. Mittaa kastiketta varten vadelmat pieneen kattilaan, lisää vesi ja sokeri. Keitä noin 2 minuuttia. Suurusta kastike sitruunamehuun sekoitetuilla perunajauhoilla. Kuumenna, kunnes kastike pulpahtaa. Anna jäähtyä.
4. Koristele kakku vadelmakeolla ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Katso myös:
Luumu-mazariinipiirakka Ruoka.fi
Marja-aronia-omenamasariini Ruoka.fi
Masariinit Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous