Reseptit

Mazariinikakku vadelmien kera

Tämän mazariinikakun parhain puoli on se, että jälkiruoka pysyy ihanan mehevänä useammankin päivän. Loistava resepti etenkin vadelman ystäville!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g mantelimassaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 3 dl vadelmia

Vadelmakastike

  • 250 g vadelmia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl perunajauhoja
  • + 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Mazariinikakku ja pähkinätoscatortut säilyvät mehevinä parikin päivää.

1. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota vuoan reunat. Raasta mantelimassa raastimen hienolla terällä. Sekoita raaste sähkövatkaimella pehmeään voihin. Lisää munat yksi kerrallaan, sitten sokeri ja sitruunankuori, ja sekoita hyvin. Kääntele lopuksi taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos.

2. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsältä. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

3. Mittaa kastiketta varten vadelmat pieneen kattilaan, lisää vesi ja sokeri. Keitä noin 2 minuuttia. Suurusta kastike sitruunamehuun sekoitetuilla perunajauhoilla. Kuumenna, kunnes kastike pulpahtaa. Anna jäähtyä.

4. Koristele kakku vadelmakeolla ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Katso myös:

Luumu-mazariinipiirakka Ruoka.fi

Marja-aronia-omenamasariini Ruoka.fi

Masariinit Kotiliesi.fi

X