Suolaiset vohvelit
Suolaiset vohvelit sopivat niin aamupalalle kuin lounaalle. Herkulliset katkarapu- ja tonnikalatäytteet valmistuvat käden käänteessä.
Ainekset
Vohvelitaikina
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 3/4 dl voita sulatettuna
- 2 dl vichyä
- voita paistamiseen
Katkaraputäyte
- 200 g pakastettuja katkarapuja
- 4-5 rkl majoneesia
- 2 tl sinappia
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 1/4 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Tonnikalatäyte
- 120 g ranskankermaa
- 150 g tonnikalaa
- 1 pieni punasipuli
- 1-3 rkl kapriksia
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Näin valmistat suolaiset vohvelit:
1. Riko munien rakenne. Lisää maito, jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lopuksi lisää vielä vichy.
2. Kuumenna vohvelirauta. Lisää vohvelirautaan rasvaa ja paista taikinasta vohveleita (noin 12 kpl).
Valmista katkaraputäyte:
1. Valuta katkaravut.
2. Sekoita ravut ja muut täytteen ainekset.
Kokeile myös tonnikalatäytettä:
1. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi, samoin kaprikset. Sekoita kulhossa sekaisin tonnikala, creme fraiche, sipulisilppu, kaprikset sekä mausteet. Tarkista maku.
2. Anna maustua hetki kylmässä.
Sinua voisi kiinnostaa myös: croissant-vohvelit
Katso myös Kotilieden vegaaninen resepti: vegaaninen vohvelitaikina
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous