Reseptit

Purjo-parsakaalikeitto

Purjo-parsakaalikeitto on heleän vihreä ja samettisen täyteläinen sosekeitto. Helppotekoinen soppa sopii arkeen ja juhlaan. Voit lisätä keittoon halutessasi lisää vihreää, kuten vaikkapa pinaattia tai lehtikaalia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Purjo-parsakaalikeitto

  • 1 purjosipuli
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 (n.200 g) jauhoista perunaa
  • 1 (400 g) parsakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl tuoretta timjamina hienonnettuna
  • n. 1 l kasvislientä tai vettä
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa

Viimeistelyyn

  • 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Purjo-parsakaalikeitto tehdään helposti näin:

1. Puolita ja pese purjosipuli. Kuivaa se hyvin. Hienonna purjo, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat. Pese ja kuivaa parsakaali ja paloittele myös se.

2. Kuumenna voi ja öljy isossa kattilassa. Lisää kaikki sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää sitten perunat ja parsakaalin varret ja paista pari minuuttia koko ajan sekoitellen.

3. Lisää tuore timjami sekä kasvisliemi tai vesi (sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät). Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Lisää suolaa maun mukaan. Keitä noin 10 minuuttia.

4. Lisää parsakaalin nuput ja keitä vielä toiset noin 10 minuuttia tai kunnes perunapalat ovat kypsiä.

5. Soseuta purjo-parsakaalikeitto tasaiseksi ja lisää kerma sekä sitruunamehu. Sekoita ja tarkista maku.

6. Ripottele keiton pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Katso myös: Parsakaalisosekeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsakaali-juustokeitto

X