Parsakaalisosekeitto
Parsakaalisosekeitto tarjoillaan paahdettujen ruisleipäpalojen kanssa.
Ainekset
Parsakaalisosekeitto
- 750 g parsakaalia
- 2 sipulia
- 1 l kasvislientä
- 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
- 2 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai basilikaa
Paahdetut ruisleipäpalat:
- puolikas reikäleipä
- 1 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
pinnalle:
- paahdettuja ruisleipäkuutioita tai -suikaleita
- muutama lehti tuoretta basilikaa tai kirvelinoksa
- höyrytettyjä parskaalinkukintoja
Valmistusohje
Parsakaalisosekeitto tehdää näin helposti:
Huuhdo ja paloittele parsakaali. Hienonna sipulit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää siihen parsakaalit sekä sipulit. Keitä kasviksia noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Soseuta kasvikset liemineen. Lisää ruokakerma sekä yrtit ja kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen.
Valmista paahdetut ruisleipäsuikaleet. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja murskaa joukkoon pari kuorittua valkosipulinkynttä. Lisää leipäpalat ja paista niitä koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat rapeita ja ruskeita. Voit myös levittää leipäpalat leivinpaperin päälle pellille, sivellä valkosipulilla maustetulla öljyllä ja paahtaa niitä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita.
Tarjoa parsakaalisosekeitto ruisleipäpalojen kanssa. Voit tarjota ruisleipäpaloja myös muiden keittojen tai salaattien kanssa tai pikkunaposteltavina.
Tekeekö mieli keväntää? 3 x kevyt ja edullinen keitto.
Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous