Reseptit

Parsakaalisosekeitto

Parsakaalisosekeitto tarjoillaan paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 750 g parsakaalia
  • 2 sipulia
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai basilikaa

Paahdetut ruisleipäsuikaleet:

  • puolikas reikäleipä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä

pinnalle:

  • paahdettuja ruisleipäkuutioita tai -suikaleita
  • muutama lehti tuoretta basilikaa tai kirvelinoksa

Valmistusohje

 

Huuhdo ja paloittele parsakaali. Hienonna sipulit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää siihen parsakaalit sekä sipulit. Keitä kasviksia noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Soseuta kasvikset liemineen. Lisää ruokakerma sekä yrtit ja kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen.

Valmista paahdetut ruisleipäsuikaleet. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja murskaa joukkoon pari kuorittua valkosipulinkynttä. Lisää leipäpalat ja paista niitä koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat rapeita ja ruskeita. Voit myös levittää leipäpalat leivinpaperin päälle pellille, sivellä valkosipulilla maustetulla öljyllä ja paahtaa niitä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita.

Ripottele leipäkuutioita keiton pinnalle. Voit tarjota kuutioita myös muiden keittojen tai salaattien kanssa tai pikkunaposteltavina.

X