Tandoorikana
Aito intialainen tandoorikana tehdään tietysti tandooriuunissa, mutta sähköuunin grillivastustenkin alla ja varsinkin hiiligrillissä syntyy makumaailmaltaan samanlainen kanaherkku. Tarjoa tandoorikanan kanssa mangochutneyta, riisiä ja naanleipää.
Ainekset
Tandoorikana
- n. 600 g broilerin paistileikkeitä
- 2 dl jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl öljyä
Pinnalle
- 1 rkl öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 punasipuli
- korianteria
Valmistusohje
Tandoorikana tehdään helposti näin:
1. Sekoita jogurttiin hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri, kuivat mausteet, sitruunamehu ja öljy. Lisää joukkoon kanan paistileikkeet, sekoita ja anna kanan maustua liemessä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin.
2. Peitä uunipelti foliolla. Ota kana pois jogurtista ja laita palat folion päälle. Sivele kanat paprikalla maustetulla öljyllä. Kuumenna uunin grillivastukset ja grillaa kanaa uunin yläosassa 15 minuuttia.
3. Siirrä tandoorikana tarjoilukulhoon, viimeistele suikaloidulla punasipulilla ja korianterilla.
Katso myös: Delhin kanaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kanacurry
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous