Reseptit

Aasialainen kalakeitto

Aasialainen kalakeitto syntyy nopeasti. Liemi saa makua currytahnasta ja chilistä. Kirjolohen sijaan voit käyttää keittoon myös valkoista kalaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialainen kalakeitto

  • n. 400 g kirjolohta, siikaa tai ahventa fileoituna
  • 1/2 tl suolaa
  • 8 varhaisperunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 nippusipulia
  • 2 rkl currytahnaa
  • 1-2 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 limetin mehu
  • 1 punainen chili
  • tilliä ja/tai korianteria
  • (1 dl kermaviiliä)

Valmistusohje

Aasialainen kalakeitto tehdään helposti näin:

1. Nypi kalasta pois ruodot. Mausta suolalla. Anna maustua sillä välin, kun valmistelet muut keittoainekset.

2. Pese perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Suikaloi porkkanat ja hienonna sipulit. Jätä osa sipulin varsista keiton lisukkeeksi. Viipaloi chili. Leikkaa kalafilee parin sentin paloiksi.

3. Kuumenna currytahna öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kasvikset ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi. 

4. Lisää kalapalat ja anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta keitto limellä, lisää joukkoon chiliviipaleet tai tarjoa chili erikseen. Viimeistele aasialaine kalakeitto tillillä ja/tai korianterilla ja sipulin varsilla. Tarjoa halutessasi keiton kanssa kermaviiliä.

Katso myös: Intialainen kalakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Thaimaalainen kalakeitto

X