Reseptit

Agra hadig

Agra hadig on alkujaan armenialainen ruoka, jolla on juhlistettu lapsen ensimmäistä hammasta. Siinä on hieman trendikästä tuorepuurofiilistä, siksi se sopii hienosti brunssille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Agra hadig

  • 2 dl speltti- tai kaurasuurimoita
  • 2 avokadoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl kuivattuja viikunoita
  • 1 dl kuivattuja taateleita
  • 2 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita
  • 1/2 dl agavesiirappia tai hunajaa
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Agra hadig tehdään helposti näin:

1. Keitä suurimot napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä, kaada kulhoon ja jäähdytä.

2. Kuutioi avokadon hedelmäliha ja lisää se ja sitruunan mehu suurimoiden joukkoon.

3. Suikaloi tai kuutioi aprikoosit, viikunat ja taatelit. Rouhi pähkinät ja mantelit.

4. Kääntele kaikki ainekset hellävaraisesti suurimoiden ja avokadokuutioiden joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta ja kanelia.

5. Anna tekeytyä vartin verran ja tarjoa agra hadig sellaisenaan tai paksun maustamattoman jogurtin kera.

Katso myös: Luksus kauratuorepuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke

X