Reseptit

Luksus-kauratuorepuuro

11.6.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Luksuskauraherkku valmistetaan edellisenä iltana jääkaappiin turpoamaan ja koristellaan aamulla erilaisilla höysteillä.

Ainekset

2 1/2 dl kaurajuomaa tai maitoa
1/2 dl maapähkinävoita
2 rkl vaahterasiirappia
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 rkl chiansiemeniä
1-1 1/2 dl kotimaisia pakastemarjoja, esim. vadelmia ja mustaherukoita

Lisäksi:

esim. pakastemarjoja, hunajaa, tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna desi kaurajuomaa tai maitoa maapähkinävoin kanssa kattilassa tai mikrossa kevyesti niin, että maapähkinävoi sulaa. Valuta seos kannelliseen purkkiin ja lisää lop­pu juomasta. Lisää joukkoon vaahterasiirap­pi, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja jäiset marjat. Sekoita ainekset ja peitä kannella.

2. Nosta jääkaappiin ja anna turvota yön yli. Nostele seos tarjoilukulhoihin ja tarjoa mar­jojen, hunajan ja rouhitun tumman suklaan kanssa.