Reseptit

Luksus-kauratuorepuuro

Luksuskauraherkku valmistetaan edellisenä iltana jääkaappiin turpoamaan ja koristellaan aamulla erilaisilla höysteillä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Tuorepuuro valmistetaan edellisenä iltana jääkaappiin turpoamaan ja koristellaan aamulla erilaisilla höysteillä.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luksus-kauratuorepuuro:

  • 2 1/2 dl kaurajuomaa tai maitoa
  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1-1 1/2 dl kotimaisia pakastemarjoja, esim. vadelmia ja mustaherukoita

Lisäksi:

  • esim. pakastemarjoja, hunajaa, tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna desi kaurajuomaa tai maitoa maapähkinävoin kanssa kattilassa tai mikrossa kevyesti niin, että maapähkinävoi sulaa. Valuta seos kannelliseen purkkiin ja lisää lop­pu juomasta. Lisää joukkoon vaahterasiirap­pi, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja jäiset marjat. Sekoita ainekset ja peitä kannella.

2. Nosta jääkaappiin ja anna turvota yön yli. Nostele seos tarjoilukulhoihin ja tarjoa mar­jojen, hunajan ja rouhitun tumman suklaan kanssa.

X