Ankankoipi kartanon tapaan perinteisen kypsäksi haudutettuna
Hiero ankankoipiin mausteeksi suolaa, timjamia, rosmariinia ja rouhittua musta- ja valkopippuria.
Ainekset
- 4 ankankoipea
- suolaa
- timjamia
- rosmariinia
- rouhittua mustapippuria
- rouhittua valkopippuria
- 1-2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 l mietoa lihalientä
- 1 laakerinlehti
kastike:
- haudutusliemi
- kermaa
- (Maizenaa)
Valmistusohje
Hiero koipiin mausteeksi suolaa, timjamia, rosmariinia ja rouhittua musta- ja valkopippuria.
Pilko uunivuokaan porkkanoita ja sipulia ja nosta ankankoivet kasvisten päälle. Ruskista aluksi melko kovalla lämmöllä, noin 225-asteisessa uunissa. Lisää sitten mieto lihaliemi ja laakerinlehti, pienennä lämpöä ja anna koipien hautua 170 asteessa runsaan tunnin ajan. Siivilöi haudutusliemi, suurusta Maizenalla ja kermalla maukkaaksi, ohuehkoksi kastikkeeksi.
Tarkista maku.
Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä perunoita ja pikkuporkkanoita. Voit halkaista kypsän uuniperunan, ripotella pinnalle parmesaania ja gratinoida puolikkaat uunissa tai grillissä.
Ohje: Wiurilan kartano
Kommentit
Ideana on saada väriä ankankoiven pintaan, eli kun alkaa ruskistua pienennä lämpöä, uunin tehoista riippuen noin 10 minuuttia.
Kommentit
Kuinka kauan on ”aluksi”?
Ideana on saada väriä ankankoiven pintaan, eli kun alkaa ruskistua pienennä lämpöä, uunin tehoista riippuen noin 10 minuuttia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous