avokado-hernerisotto
Reseptit

Avokado-hernerisotto

Riisi-viljaseoksesta syntyy rouhea risotto. Voit korvata herneet halutessasi vihreillä pavuilla. Keitä papuja pari minuuttia ennen risottoon lisäämistä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 avokado
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dl riisi-moniviljaseosta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 5 dl kuumaa kasvislientä
  • 2 dl pakasteherneitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • 1/2 dl jogurttia

Valmistusohje

1. Murskaa avokado haarukalla sitruunamehun kanssa. Silppua sipulit.

2. Kuullota sipulisilppu riisin kanssa öljyssä, lisää kasvisliemi. Keitä riisi kypsäksi, lisää herneet. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita joukkoon avokado ja silputtu basilika. Lisää annosten pinnalle jogurttia.

X