14.6.2017

Avokado-kananmunatoastit

Teksti: suvI RÜSTER Kuvat: pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kananmuna ja avokado on klassinen yhdistelmä, joka toimii munavoin tapaan toastien täytteenä.

Ainekset

2 kananmunaa
1 avokado
200 g pehmeää raejuustoa
1/2 dl salaattisiemensekoitusta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
10 cm:n pätkä tuorekurkkua
1/2 dl hienonnettua korianteria
8 ruispaahtoleipää
4 rkl mangochutneyta

Valmistusohje

1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä yhdeksän minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa kananmunat mu­naleikkurilla tai veitsellä pie­niksi kuutioiksi. Halkaise avo­kado, poista kivi ja kaavi hedel­mäliha leikkuulaudalle. Leikkaa avokado kuutioiksi.

2.Sekoita kulhossa kananmu­nat, avokado, raejuusto ja salaat­tisiemen-­pähkinäsekoitus. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Pese tuore­ kurkku ja leikkaa ohuiksi viipa­leiksi. Hienonna korianteri.

3. Paahda ruispaahtoleivät lei­vänpaahtimella rapeiksi. Voitele paahtoleivät mangochutneylla. Lusikoi neljälle leipäpalalle ka­nanmuna­avokadoseosta. Lisää päälle kurkkuviipaleita ja ko­rianteria. Nosta täytteen päälle paahtoleipäviipaleet. Leikkaa leivät halutessasi kolmioiksi.

Täytetty leipä on ruokaisa eväs:

Kananmuna_avokadoleipa

Kananmuna-avokadoleipä

kananmunat Benedictin tapaan

Kananmunat Benedictin tapaan

Lämmin lohileipä

Lämmin lohileipä

Kotiliesi.fi: Avokadoleipäset x 6

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi