Reseptit

Broileri-parsagratiini

Broileri-parsagratiini tarjoillaan riisin ja salaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä broileri
  • 1 tlk vihreää säilykeparsaa
  • 1 tlk herkkusieniviipaleita
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • ruukullinen tuoretta basilikaa
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa enintään 5-7 %)
  • 1 dl juustoraastetta (rasvaa enintään 15 %)

Valmistusohje

Tarjoile broileri-parsagratiini keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Irrota broilerinliha luista ja poista nahka. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Levitä lihapalat voideltuun uunivuokaan.

Valuta ja paloittele säilykeparsat. Levitä parsanpalat broilerinpalojen päälle.

Valuta herkkusieniviipaleet ja ota säilöntäliemi talteen. Hienonna kevätsipulit ja basilika.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kevätsipulit hetkeksi kuullottumaan. Lisää herkkusienet ja hauduta, kunnes sienistä on haihtunut kaikki kosteus. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää herkkusienten säilöntäliemi sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes muhennos on sopivan sakeaa. Lisää hienonnettu basilika.

Kaada muhennos vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle.

Pane vuoka 250 asteen uuninlämpöön noin 10 minuutiksi, jotta kaikki aineet kuumenevat ja pinta saa kauniin värin. Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Vihje: Jos haluat tehdä koko ruoan samassa astiassa, levitä vuoan pohjalle ensin keitettyä riisiä ja sen päälle muut aineet. Kypsennä muuten edellä olevan ohjeen mukaan.

X