Calvadosilla maustettu hedelmächutney
Henri Alénin calvadosilla maustettu hedelmächutney on mainio lisäke juustojen, pateiden sekä terriinien kanssa.
Ainekset
- 400 g omenoita kuorittuna
- 100 g päärynöitä kuorittuna
- 50 g rusinoita
- 2 appelsiinia, kuori ja mehu
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- 120 g sokeria
- 0.7 dl omenaviinietikkaa
- hieman cayennepippuria
- loraus calvadosia
Valmistusohje
Pilko päärynät ja omenat isoiksi lohkoiksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Kun seoksesta alkaa tulla paksua ja lähes kaikki neste on haihtunut, hilloke on valmis. Lisää lopuksi joukkoon calvados ja anna hillokkeen jäähtyä.
Ohje: Henri Alén
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous