Reseptit

Calvadosilla maustettu hedelmächutney

Henri Alénin calvadosilla maustettu hedelmächutney on mainio lisäke juustojen, pateiden sekä terriinien kanssa.

Teksti:
Antti Uusitalo
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g omenoita kuorittuna
  • 100 g päärynöitä kuorittuna
  • 50 g rusinoita
  • 2 appelsiinia, kuori ja mehu
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 120 g sokeria
  • 0.7 dl omenaviinietikkaa
  • hieman cayennepippuria
  • loraus calvadosia

Valmistusohje

 

Pilko päärynät ja omenat isoiksi lohkoiksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Kun seoksesta alkaa tulla paksua ja lähes kaikki neste on haihtunut, hilloke on valmis. Lisää lopuksi joukkoon calvados ja anna hillokkeen jäähtyä.

Ohje: Henri Alén

X