Reseptit

Calvadosilla maustettu hedelmächutney

16.9.2014 Teksti: Antti Uusitalo Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g omenoita kuorittuna
100 g päärynöitä kuorittuna
50 g rusinoita
2 appelsiinia, kuori ja mehu
1 tl raastettua inkivääriä
1 kanelitanko
1 tähtianis
120 g sokeria
0.7 dl omenaviinietikkaa
hieman cayennepippuria
loraus calvadosia

Valmistusohje

Henri Alénin calvadosilla maustettu hedelmächutney on mainio lisäke juustojen, pateiden sekä terriinien kanssa.

Pilko päärynät ja omenat isoiksi lohkoiksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Kun seoksesta alkaa tulla paksua ja lähes kaikki neste on haihtunut, hilloke on valmis. Lisää lopuksi joukkoon calvados ja anna hillokkeen jäähtyä. 

Ohje: Henri Alén

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi