Reseptit

Camillan basilikatomaatit

Itsetehdyt basilikatomaatit toimivat salaattipöydän lisukkeena. Lasipurkeissa tomaatit säilyvät kätevästi pidempään.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pieniä ja suuria tomaatteja
  • hyvää sormisuolaa (mielellään Maldonia)
  • hieman mustapippuria myllystä
  • kuorittuja valkosipulinkynsiä puoliksi leikattuina
  • kauniita basilikanlehtiä
  • oliiviöljyä parasta laatua

Valmistusohje

Lisäksi säilöttyjä tomaatteja varten tarvitaan tavallisia lasipurkkeja, joissa on kierrekansi erilajisia pieniä ja suuria tomaatteja.

Huuhtele tomaatit. Leikkaa pois kanta ja leikkaa suuret tomaatit suuriksi paloiksi, pienet tomaatit puoliksi. Tunge ne tiiviisti täysin puhtaisiin säilykepurkkeihin ja ripottele suolaa kerrosten väliin. Laita kuhunkin purkkiin 2–4 valkosipulinkynttä ja 4–6 kokoon rutistettua, virheetöntä basilikanlehteä. Ehkä hieman mustapippuria.

Painele purkin sisältöä niin, että se on tiivistä, mutta purkkien yläreunaan pitää silti jäädä noin 3 senttiä tyhjää tilaa, kun kansi pannaan päälle. Kaada kuhunkin tölkkiin viimeiseksi runsaasti oliiviöljyä. Kierrä kierrekansi ilmavasti purkkien päälle, älä liian tiukasti.

Nosta tölkit uunipannulle. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Työnnä uunipannu uuniin ja anna sen olla siellä, kunnes tölkeissä näkyy kuplintaa. Siihen menee pari tuntia. Sulje nyt kannet kunnolla kiertämällä, ennen kuin purkit ovat jäähtyneet, ja anna niiden jäähtyä kokonaan.

Tarkista muutaman päivän kuluttua, että kannet ovat varmasti imeytyneet kunnolla kiinni, jottei purkin sisältöön ilmesty hometta.

Resepti: Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta

 

X