Reseptit

Cantuccini- tyyliset pähkinä- hedelmäkeksit

19.1.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl merisuolaa
2 rkl ruokosokeria
2 rkl pellavansiemenrouhetta
0.5 dl vaahterasiirappia
2.5 dl piimää
1.5 dl hienonnettuja ja kuivattuja hedelmiä (esim. viikunoita ja aprikooseja)
0.5 dl karkeasti rouhittuja manteleita
0.5 dl kurpitsansiemeniä rypsi- tai kookosöljyä voiteluun

Valmistusohje

Makea, pähkinäinen leipä kuuluu juustojen seuraan. Kun leipä paistetaan kahteen kertaan, lopputulokseksi saadaan ihanan rapeita cantuccini- tyylisiä keksejä. Tästä reseptistä tulee noin 40 keksiä.

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele normaalikokoinen leipävuoka, pari minileipävuokaa tai pieni suorakulmiomuotti öljyllä.
2. Sekoita jauhot, sooda, suola, sokeri ja pellavansiemenrouhe isossa kulhossa.
3. Sekoita piimä ja vaahterasiirappi toisessa kulhossa ja yhdistä jauhoseokseen, sekoita hyvin. Kääntele hedelmät, pähkinät ja siemenet varovasti joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 30–40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kullanruskea. Voit tarjoilla leivän sellaisenaan tai jatkaa ohjetta ja tehdä leivästä rapeita keksejä.
4. Anna leivän jäähtyä täysin ja pakasta vähintään kolme tuntia, jolloin leivästä on helppo leikata ohuita siivuja.
5. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Leikkaa pakastetusta leivästä ohuen ohuita siivuja ja asettele uunipellille.
6. Paista viipaleita noin 10 minuuttia. Käännä ja paista toiset 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Varo kuitenkin polttamasta niitä.
7. Anna keksien jäähtyä rapeiksi ja tarjoile juustojen kanssa. Säilytä tiiviissä purkissa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo