Reseptit

Cashew-kana

Cashew-kana on kätevä arkiruoka, joka tuo thaimaalaiset maut suoraan keittiöösi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Cashew-kana on lempeän mausteinen ja kaikille maistuva thairuoka, jonka ainekset löytyvät tavallisesta ruokakaupasta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cashew-kana

  • 1 iso punainen chili
  • 500 g broilerin fileetä
  • puolikas punainen paprika suikaleina
  • 1 porkkana suikaleina
  • 1 sipuli lohkoina
  • 4-5 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • kevätsipulia
  • 80 g cashewpähkinöitä
  • 4 rkl öljyä

kastike:

  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 3 rkl kanalientä
  • 1 rkl palmusokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

Cashew-kana valmistuu helposti näin:

1. Poista chilistä siemenet ja leikkaa chilit pieniksi paloiksi. Sekoita kalakastike, kanaliemi, osterikastike ja sokeri keskenään.

2. Kuumenna öljy vokissa. Paahda pähkinöitä ja chiliä hetki öljyssä keskilämmöllä. Nosta pois reikäkauhalla. Lisää broilerisuikaleet, paista kypsäksi ja nosta pois pannulta. Lisää vähän öljyä ja paista kasviksia muutamia minuutteja valkosipulin kanssa. Kaada pannulle kastike, lisää pähkinät ja broileri. Kuumenna cashew-kana nopeasti.

Vinkki: Kokeile myös thaimaalaista naudanlihasta valmistettu panang currya.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy teriyakikana

X