Reseptit

Cevapcici-hodarit

25.6.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cevapcici-hodarit:

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1/2 dl korppujauhoja
1 rkl lihafondia
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
800 g nauta-sikajauhelihaa

Voiteluun:

1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä

Lisäksi:

1 ruukku korianteria
1/4 tl suolaa
2 dl paksua jogurttia
amerikansalaattia
8 hot dog -sämpylää

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua mikrossa täydellä teholla noin 1 minuutti.

2. Mittaa vesi, korppujauhot ja fondi kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seokseen sipuli, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita hyvin,

3. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikina noin 10 cm pitkiksi, 3 cm paksuiksi pötköiksi. Sekoita tomaattipyree ja soijakastike öljyyn, sivele cevapcicit mausteöljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

4. Grillaa cevapcicejä hyvällä lämmöllä 8–10 minuuttia. Nos- ta pötköt jälkikypsymään grillin sivuille tai yläritilälle.

5. Sekoita silputtu korianteri ja suola jogurttiin. Suikaloi salaatti. Lämmitä sämpylät joko grillin ylätasolla tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kokoa hodarit juuri ennen tarjoamista.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme