Reseptit

Cevapcici-hodarit

Monessa Balkanin maassa cevapcicit ovat suosittua katuruokaa. Mausteiset jauhelihapötköt tarjotaan pitaleivän kera, mutta hyvin ne sopivat sämpylöidenkin väliin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cevapcici-hodarit:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 rkl lihafondia
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 800 g nauta-sikajauhelihaa

Voiteluun:

  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl öljyä

Lisäksi:

  • 1 ruukku korianteria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl paksua jogurttia
  • amerikansalaattia
  • 8 hot dog -sämpylää

Valmistusohje

Cevapcici-hodarit tehdään näin helposti:

1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua mikrossa täydellä teholla noin 1 minuutti.

2. Mittaa vesi, korppujauhot ja fondi kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seokseen sipuli, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita hyvin,

3. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikina noin 10 cm pitkiksi, 3 cm paksuiksi pötköiksi. Sekoita tomaattipyree ja soijakastike öljyyn, sivele cevapcicit mausteöljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

4. Grillaa cevapcicejä hyvällä lämmöllä 8–10 minuuttia. Nos- ta pötköt jälkikypsymään grillin sivuille tai yläritilälle.

5. Sekoita silputtu korianteri ja suola jogurttiin. Suikaloi salaatti. Lämmitä sämpylät joko grillin ylätasolla tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kokoa cevapcici-hodarit juuri ennen tarjoamista.

Saatat pitää myös omenahillokkeella maustusta bratwursti-hodarista, coleslaw-pekonihodareista tai friteeratun sipulin kanssa tarjottavista perushodareista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet meksikolaiset hodarit

X