Reseptit

Cevapcici-hodarit

25.6.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

Cevapcici-hodarit:

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1/2 dl korppujauhoja
1 rkl lihafondia
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
800 g nauta-sikajauhelihaa

Voiteluun:

1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä

Lisäksi:

1 ruukku korianteria
1/4 tl suolaa
2 dl paksua jogurttia
amerikansalaattia
8 hot dog -sämpylää

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua mikrossa täydellä teholla noin 1 minuutti.

2. Mittaa vesi, korppujauhot ja fondi kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seokseen sipuli, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita hyvin,

3. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikina noin 10 cm pitkiksi, 3 cm paksuiksi pötköiksi. Sekoita tomaattipyree ja soijakastike öljyyn, sivele cevapcicit mausteöljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

4. Grillaa cevapcicejä hyvällä lämmöllä 8–10 minuuttia. Nos- ta pötköt jälkikypsymään grillin sivuille tai yläritilälle.

5. Sekoita silputtu korianteri ja suola jogurttiin. Suikaloi salaatti. Lämmitä sämpylät joko grillin ylätasolla tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kokoa hodarit juuri ennen tarjoamista.