Cevapcici-hodarit
Monessa Balkanin maassa cevapcicit ovat suosittua katuruokaa. Mausteiset jauhelihapötköt tarjotaan pitaleivän kera, mutta hyvin ne sopivat sämpylöidenkin väliin.
Ainekset
Cevapcici-hodarit:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl vettä
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 rkl lihafondia
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl mustapippuria
- 1 1/2 tl suolaa
- 800 g nauta-sikajauhelihaa
Voiteluun:
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl öljyä
Lisäksi:
- 1 ruukku korianteria
- 1/4 tl suolaa
- 2 dl paksua jogurttia
- amerikansalaattia
- 8 hot dog -sämpylää
Valmistusohje
Cevapcici-hodarit tehdään näin helposti:
1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua mikrossa täydellä teholla noin 1 minuutti.
2. Mittaa vesi, korppujauhot ja fondi kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seokseen sipuli, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita hyvin,
3. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikina noin 10 cm pitkiksi, 3 cm paksuiksi pötköiksi. Sekoita tomaattipyree ja soijakastike öljyyn, sivele cevapcicit mausteöljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
4. Grillaa cevapcicejä hyvällä lämmöllä 8–10 minuuttia. Nos- ta pötköt jälkikypsymään grillin sivuille tai yläritilälle.
5. Sekoita silputtu korianteri ja suola jogurttiin. Suikaloi salaatti. Lämmitä sämpylät joko grillin ylätasolla tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kokoa cevapcici-hodarit juuri ennen tarjoamista.
Saatat pitää myös omenahillokkeella maustusta bratwursti-hodarista, coleslaw-pekonihodareista tai friteeratun sipulin kanssa tarjottavista perushodareista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet meksikolaiset hodarit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous