Reseptit

Hot dogit ja friteerattu sipuli

Hot dogit ovat loistava juhlanaposteltava. Dijon-sinaapista ja majoneesista valmistettu kastike sekä friteerattu sipuli kruunaavat tämän pikkusuolaisen.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 hot dog -sämpylää
  • 4-8 maukasta kuorellista nakkia
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 rkl karkeaa Dijonin sinappia
  • roomansalaatin lehtiä
  • cornichoneja eli maustekurkkuja

Valmistusohje

Hyvien hot dogien tekemisessäkin on niksinsä. Luksushodareissa on mausteliemessä haudutettujen nakkien lisäksi sinappimajoneesia ja itse friteerattua sipulia.

1. Mittaa kattilaan litra vettä, lisää mausteeksi 1 rkl fondia, muutamia maustepippureita, kolme laakerinlehteä ja 1 lohkottu sipuli. Hauduta lientä sen aikaa, kun teet muut valmistelut.

2. Leikkaa sipuli hyvin ohuiksi pieniksi suikaleiksi. Kuumenna pienessä kattilassa kolmen sentin kerros öljyä. Friteeraa sipulit kolmessa erässä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

3. Sekoita sinappi ja majoneesi keskenään. Pane seos muovipussiin ja leikkaa yksi pussin kulmista auki. Pistele nakkeihin reikiä sinne tänne ja hauduta ne kuumiksi mausteliemessä. Älä keitä nakkeja, etteivät ne halkea.

4. Kuumenna sämpylät mikron alhaisella teholla juuri ja juuri lämpimiksi. Kuumennus kovalla teholla tekee sämpylöistä sitkeitä. Pane kunkin sämpylän sisään salaatinlehti ja 1-2 nakkia. Pursota päälle sinappi-majoneesia ja ripottele pinnalle friteerattua sipulia.

X