Reseptit

Chia-vanukaskakku

7.7.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Lempeä vanukaskakku kätkee sisäänsä kauraa, chiansiemeniä ja hedelmää.

Ainekset

Pohja:

100 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:

5 liivatelehteä
5 dl maustamatonta jogurttia (esim. kaura-)
2 dl vispikermaa tai kauravispiä
1 mango soseutettuna
1 dl chia-siemeniä
1/2-1 dl hunajaa
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu

Koristeluun:

1 rasia (400 g) mansikoita

Valmistusohje

1. Murskaa keksit tasaiseksi muruksi monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon voisula.

2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle.

3. Liota liivatteet pehmeäksi kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sekoita jogurtti, kermavaahto, mangosose, siemenet, hunaja, vaniljasokeri ja kuoriraaste.

5. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos jogurttitäytteen joukkoon ja sekoita huolellisesti.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku mansikoilla.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme