Reseptit

Chiliöljy

Chiliöljy on pitkäkestoinen lisuke, jota voit lisätä useaan ruokaan tai käyttää esimerkiksi paistamiseen.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 30 kpl 5–7 cm:n kokoisia chilejä
  • 2 dl konjakkia
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sujauta chilit kokonaisina korkilla varustettuun lasipulloon. Kaada päälle konjakki, joka liuottaa chileistä maun parissa vuorokaudessa.

2. Kaada öljy konjakin ja chilien päälle. Chilien maku liukenee öljyyn 1–2 viikossa.

3. Käytä ruokiin vain pinnalle jäävää öljyä. Kun se loppuu, voit kaataa pulloon uuden öljyn. Chili-konjakkiseosta voi käyttää niin kauan kuin siitä irtoaa tehoja.

X