Chiliöljy
Chiliöljy on pitkäkestoinen lisuke, jota voit lisätä useaan ruokaan tai käyttää esimerkiksi paistamiseen.
Ainekset
- noin 30 kpl 5–7 cm:n kokoisia chilejä
- 2 dl konjakkia
- 0.5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Sujauta chilit kokonaisina korkilla varustettuun lasipulloon. Kaada päälle konjakki, joka liuottaa chileistä maun parissa vuorokaudessa.
2. Kaada öljy konjakin ja chilien päälle. Chilien maku liukenee öljyyn 1–2 viikossa.
3. Käytä ruokiin vain pinnalle jäävää öljyä. Kun se loppuu, voit kaataa pulloon uuden öljyn. Chili-konjakkiseosta voi käyttää niin kauan kuin siitä irtoaa tehoja.
Kommentit
Onko tässä mitään botuliinimyrkytysriskiä?
Kommentit
Onko tässä mitään botuliinimyrkytysriskiä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous