Reseptit

Club sandwich

Club sandwich on rakastettu kerrosleipä, jonka synnyinpaikka on 1800-luvun lopun newyorkilaisen herrasmiesklubin keittiö. Tuhti kerrosleipä, joka vie isommankin nälän. Tarina ei kerro, mitä newyorkilaisella herrasmiesklubilla nautittiin kerrosleipien kyytipoikana, mutta kylmä lagerolut on nappivalinta tukevan leivän seuraksi. Annos rapeita ranskanperunoita täydentää klubilounaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Club sandwich

  • 6 viipaletta pekonia
  • 2 pientä broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 avokado
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl sinappia
  • 6 viipaletta vuokaleipää
  • voita leipien voiteluun
  • rapeaa salaattia

Valmistusohje

Club sandwich tehdään helposti näin:

1. Pane pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Paahda viipaleet pannulla rapeiksi ja siirrä valumaan talouspaperin päälle. 

2. Laita broilerifileet pannulle pekoninrasvaan ja paista kypsiksi (n. 3 min/puoli). Mausta fileet ripauksella suolaa ja mustapippuria, kääri folioon ja anna tekeytyä hetki. Viipaloi fileet.

3. Viipaloi tomaatit. Hienonna avokado haarukalla. Sekoita sinappi majoneesiin ja mausta mustapippurilla.

4. Paahda leivät. Levitä kahdelle leivälle puolet sinappi-majoneesiseoksesta, voitele loput leivät kevyesti voilla.

5. Kokoa leivät näin: Laita alimmaiseksi voilla voideltu leipäviipale. Päällystä leipä avokadotahnalla, broileriviipaleilla ja tomaatilla. Lisää päälle majoneesilla päällystetty leipä niin, että voideltu puoli tulee alaspäin. Levitä loput majoneesista leivän pinnalle. Lisää päälle loput broileriviipaleet, pekoni ja salaatti. Lisää päälle kolmas leipäviipale siten, että voikerros tulee alaspäin. Puolita leivät kulmasta kulmaan sahateräisellä veitsellä. Pistä leipiin tikut.

VINKKI! Näin kevennät club sandwichin: Jätä pekoni kokonaan pois tai korvaa se halutessasi savukalkkunaleikkeellä. Käytä leipiin kevytmajoneesia tai paksua jogurttia. Jätä leivät voitelematta voilla. Unohda ranskanperunat ja tarjoa leipien kanssa esimerkiksi kurkku- ja porkkanatikkuja.

Katso myös: Kolmioleivät tomaatti-avokadotäytteellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Tuliset tonnikalapaninit

X