couscous ja bataattilohkot
Kun perinteiset laatikot ja rosollit eivät enää riitä, ota kokeiluun juhlava juures-perunakakku, mausteisia makuja uhkuva couscous ja bataattilohkot sekä yrttivoissa meheväksi haudutetut ruusukaalit.
Reseptit

Couscous ja bataattilohkot

Couscous saa makua tuoreista yrteistä ja sitruunasta ja maistuu maukkaiden bataattilohkojen kanssa vaikka joulupöydän kasvisruokana.
Teksti: Jaana Sarkki Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 pientä bataattia
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 150 g couscousta
  • 1 kasvisfondi + 5 dl vettä
  • kourallinen rusinoita
  • pinjansiemeniä
  • puolen sitruunanmehu
  • korianteria
  • lehtipersiljaa
  • minttua hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Nosta uunivuokaan. Valele päälle 2 rkl öljyä, ja suolaa ja pippuroi. Paahda lohkoja uunissa noin 20 minuuttia.

Lämmitä kasvisliemi. Valmista couscous eli lämmitä 2 rkl öljyä kattilassa, lisää couscous ja sekoita pari minuuttia. Lisää puolet kasvisliemestä. Lisää loppu liemi tarpeen mukaan. Keitä noin 15 minuuttia,  tai kunnes couscous on pehmeää ja imenyt kaiken nesteen. Lisää joukkoon rusinat, pinjansiemenet ja tuoreyrtit . Suolaa, pippuroi.

Sekoita sitruunamehu ja 2 rkl öljyä, ja kaada bataattilohkojen päälle. Tarjoa couscous bataattilohkojen kera.

X