Reseptit

Crostinit yrtti-juustotäytteellä

Crostinit yrtti-juustotäytteellä hurmaavat rapudellaan. Pikkusuolaiset sopivat alkupalaksi tai sellaisenaan vaikkapa ilta­naposteltavaksi television ääreen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Crostinit yrtti-juustotäytteellä:

  • 8-12 viipaletta maalaispatonkia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. oregano ja timjami)
  • 150 g maukasta juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Paahda leipäviipaleita noin 5 minuuttia.

2. Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhkäise leikkuupinnoilla leipien pinnat. Valuta päälle tilkka oliiviöljyä.

3. Sekoita yrtit ja juustoraaste keskenään ja sekoita joukkoon myös kananmuna. Jaa seos leiville ja viimeistele mustapippurilla.

4. Gratinoi leipiä uunissa vielä noin 8 minuuttia.

5. Tarjoile kylmän valkoviinin kera.

X