Dukkapaneroitu_broileri
Reseptit

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti

Lähi-idän paahdettu mausteseos, dukka, tuo herkullisuutta ja rapean pinnan broilerileikkeisiin.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin ohutta fileeleikettä

Dukka

  • 4 rkl hasselpähkinöitä
  • 4 rkl ruskeita manteleita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl sormisuolaa

Paistamiseen

  • öljyä

Mausteinen porkkanalisäke

  • 500 g porkkanoita
  • 1/2 tl korianterin- ja juustokuminan siemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl hienonnettua minttua ja korianteria
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • vesikrassia

Valmistusohje

1. Valmista ensin porkkanalisäke. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jauha siemenet morttelissa ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Paahda siemenet ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon porkkanat. Nosta pannu syrjään. Mausta lisäke appelsiinin kuorella ja mehulla, hienonnetuilla yrteillä ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä.

3. Paahda dukkamausteseokseen pähkinöitä, manteleita ja siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja niistä irtoaa tuoksua. Murskaa morttelissa karkeaksi. Kääntele broilerin leikkeitä dukkamausteseoksessa samalla hieman painellen. Paista leikkeet öljyssä keskilämmöllä käännellen kypsiksi. Tarjoa porkkanalisäkkeen ja esimerkiksi vesikrassin kera.

Katso myös:
Broilerirullat kasvispedillä, Ruoka.fi
Cashewbroileri, Ruoka.fi
Marokon mantelikana, Kotiliesi.fi

X