8.5.2012

Espressobrûlée

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
½ vaniljatanko
2 annospussia (12,5 g/kpl) valmista espressojauhetta
5 keltuaista
¾ dl sokeria

Pinnalle

fariini- tai ruokokidesokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kaavi vaniljatangon siemenet joukkoon ja nosta sekaan myös itse tanko. Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon espressojauheet.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa. Kaada joukkoon kuuma kerma-espressoseos ja sekoita kevyesti, ei enää vaahdottaen.

3. Jaa seos tasaisesti 4 isompaan tai 6 pienempään ja matalampaan annoskulhoon. Nosta kulhot reunalliselle uunipellille. Kaada pellille varoen kiehuvaa vettä niin, että vesi yltää vuokien ulkopinnalta puoleenväliin saakka.

4. Kypsennä paahtovanukkaat vesihauteessa 125-asteisen uunin alatasossa 50 minuuttia.

5. Kun annosvuoat ovat jäähtyneet, nosta ne tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.

6. Ripottele pinnalle sokeri ja paahda joko kaasupolttimella tai uunin grillivastusten alla muutama minuutti niin, että sokeri sulaa ja paahtuu kauniin ruskeaksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi